ΑΓΡΙΑ ΖΩΗ

Ο καρχαρίας που «γελά»!

Τι κάνει η γωνία φωτογράφισης!

Σαν ένα πρόσωπο που γελά μοιάζει ένας καρχαρίας σε φωτογραφία, η οποία ελήφθη από το Calypso Star Charters, μια αυστραλιανή εταιρεία υποβρύχιων ξεναγήσεων.

Αν και ο καρχαρίας είναι από τα πιο αναγνωρίσιμα πλάσματα στον κόσμο, στην εικόνα αυτή έχει ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο.

Πολλοί είπαν ότι πρόκειται για Photoshop ή για ένα παιχνίδι με τα φίλτρα της φωτογραφικής μηχανής. Η αλήθεια όμως πίσω από τη λήψη της εικόνας, είναι πολύ απλή. Πρόκειται για το υπογάστριο ενός μεγάλου λευκού καρχαρία, που έχει γυρίσει ανάποδα.

Η αρχική φωτογραφία είναι εκπληκτική, δείχνοντας την καθαρή δύναμη και την ομορφιά αυτών των πλασμάτων της θάλασσας. Αλλά όταν πρόκειται για καρχαρίες, η σημασία μιας σωστής προοπτικής είναι ζωτικής σημασίας.

Δυστυχώς, οι αισθησιακές απεικονίσεις στον λαϊκό πολιτισμό έχουν προκαλέσει αρνητικά στερεότυπα ότι οι καρχαρίες είναι πλάσματα που απειλούν αναίτια και έχουν δαιμονοποιηθεί.

Όπως επισημαίνει το Παγκόσμιο Ταμείο για την Άγρια ​​Φύση (World Wildlife Fund ), οι καρχαρίες διαδραματίζουν ουσιαστικό ρόλο στην ισορροπία των ωκεάνιων οικοσυστημάτων και είναι πολύ λιγότερο επικίνδυνα για τον άνθρωπο από ό, τι αντιλαμβάνονται οι περισσότεροι.

Στην πραγματικότητα, οι καρχαρίες φοβούνται πολύ περισσότερο από τους ανθρώπους. Το 2013, αναφέρθηκε ότι περίπου 100 εκατομμύρια καρχαρίες σκοτώνονται κάθε χρόνο, μια ζοφερή στατιστική η οποία μόλις το 2017 οδήγησε στη δημιουργία ενός διεθνούς συμφώνου με στόχο την προστασία τους από τις απειλές.

Πηγή: The Dodo / Photo Credit Calypso Star Charters / Επιμέλεια Snoopit24

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.