ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Φανταστικοί σχηματισμοί πάγου!

Καταπληκτικές φωτογραφίες από την Αλάσκα!

Ο Ιάπωνας φωτογράφος Ριότα Καζίτα, (Ryota Kajita), με έδρα της Αλάσκα, έχει αφοσιωθεί στην εξερεύνηση της ομορφιάς του πάγου και των αφηρημένων σχηματισμών του.

Τα τελευταία οκτώ χρόνια δημιούργησε την εντυπωσιακή σειρά εικόνων «Ice Formations», απαθανατίζοντας τα περίπλοκα σχέδια και τις λεπτομέρειες που έγιναν από τη φύση στον «καμβά» του πάγου. Οι φωτογραφίες έχουν τραβηχτεί στα νερά λιμνών και ποταμών της Αλάσκας.

Εξώκοσμα γεωμετρικά μοτίβα που δημιουργούνται από τις φυσαλίδες οι οποίες σχηματίζονται όταν το νερό της λίμνης και του ποταμού παγώνουν βαθμιαία από την επιφάνεια προς τα κάτω, παγιδεύοντας στο κρυσταλλικό πλέγμα του πάγου αέρια όπως μεθάνιο και διοξείδιο του άνθρακα.

Η φωτογραφία του ασχολείται με την εφήμερη φύση του περιβάλλοντος και με την «μηχανή» του, απεικονίζει την κορύφωση του σχηματισμού ενός κρυστάλλου ή σχεδίου στον πάγο, γνωρίζοντας ότι σε λίγα δευτερόλεπτα θα έχει μεταμορφωθεί.

«Τα σχέδια είναι μυστηριώδη και θαυμάσια, λεπτά και εφήμερα. Δημιουργούνται ήσυχα και αργά, αλλάζουν γρήγορα και εξαφανίζονται», γράφει ο Kajita.

«Κάθε πρότυπο είναι μοναδικό και κάθε εποχή σχηματισμών πάγου είναι διαφορετική. Βγαίνοντας και ξοδεύοντας χρόνο στους πάγους τα τελευταία επτά χρόνια αισθάνομαι τους δυναμικούς κύκλους των εποχών καθώς και τις αλλαγές στο κλίμα.

»Ξυπνάω με τις αλλαγές της γης. Τα όμορφα μοτίβα πάγου δεν προορίζονται για τον άνθρωπο ή άλλα πλάσματα για να εκτιμήσουν. Αυτό συμβαίνει στη φύση».

Πηγή: Colossal / Επιμέλεια Snoopit24

Advertisements

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.