ΤΟΠΟΙ

Το νησί με τα δύο ηφαίστεια!

Ένα μοναδικό τοπίο στη Ρωσία!

Το ακατοίκητο νησί Ονεκοτάν (Onekotan) είναι απομακρυσμένο και αποτελεί ένα από τα πιο εκπληκτικά μέρη στο βορειοανατοκικό Ειρηνικό Ωκεανό.

Βρίσκεται στην απομακρυσμένη περιοχή των Κουρίλων Νήσων, στην περιφέρεια της Σαχαλίνης. Το Onekotan έχει σχεδόν ορθογώνιο σχήμα, μήκους 42,5 χιλιομέτρων, πλάτους από 11 έως 17 χιλιόμετρα, με έκταση 425 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Στο νησί δεσπόζουν δύο ηφαίστεια, το Κρένιτσιν (Krenitsyn) και το Νέμο (Nemo). Το Nemo έχει ύψος 1.000 μέτρα και βρίσκεται στη βόρεια πλευρά. Η κορυφή του ηφαιστείου Krenitsyn, σχηματίστηκε πιο κοντά στο νότιο άκρο, και το ύψος του φτάνει τα 1,320 μέτρα.

Ανυψώνεται πάνω από τη λίμνη Κολτσέβογιε (Koltsevoye), και την τελευταία φορά που ξέσπασε ήταν στις αρχές της δεκαετίας του ’50. Τώρα, και τα δύο ηφαίστεια θεωρούνται ότι είναι σε σχετικά ήρεμο, ενδιάμεσο στάδιο δραστηριότητας.

Οι κάτοικοι Αϊνού (Ainu), που ζούσαν εκεί από την αρχαιότητα, το εγκατέλειψαν εδώ και δεκαετίες, άλλα έχουν αφήσει πίσω σημάδια της ζωής τους, όπως καλύβες που έχουν κατασκευαστεί από αυτούς.

Οι τελευταίοι κάτοικοι του Onekotan ήταν οι Ρώσοι συνοριοφύλακες. Από το 2005 τα φυλάκια εκκαθαρίστηκαν, τα εγκαταλελειμμένα κτίρια παραμένουν κενά και το νησί είναι έρημο.

Το Onekotan, με αρκετούς ρηχούς κολπίσκους και αμμώδεις παραλίες, κατοικήθηκε από τους Ainu πριν εμφανιστούν οι Ευρωπάιοι.

Εμφανίζεται σε επίσημο χάρτη που δείχνει τα εδάφη του Matsumae Domain, ένα φεουδαρχικό πεδίο της εποχής Edo της Ιαπωνίας που χρονολογείται από το 1644.

Έκτοτε, το νησί διεκδικήθηκε από Ιαπωνία και Ρωσία, και πέρασε οριστικά στη Σοβιετική κυριαρχία μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

On the top of Onekotan. Kuril Islands. На вершине Онекотана. Курильские острова. from HELIPRO on Vimeo.

Πηγή: Unusual Pleces / Photo Credit Eugene.Kaspersky / Επιμέλεια Snoopit24

Advertisements

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.