ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πίνακες από κομμάτια περιοδικών!

Χωρίς πρόσθετα χρώματα!

Εντυπωσιάζουν οι πολύχρωμοι πίνακες «ζωγραφικής», χωρίς μπογιές, της Μόλι Περόλτ (Molly Perrault), καθώς το κολάζ με μικροσκοπικά κομμάτια από περιοδικά, δίνουν την αίσθηση ελαιογραφίας.

Όπως περιγράφει η ίδια, ξεκίνησε αυτή τη μορφή τέχνης πριν από τέσσερα χρόνια, όταν μετακόμισε από τη Νότια Λουιζιάνα στο Κολοράντο.

Ζώντας σε μια απομονωμένη περιοχή, αποφάσισε να γεμίσει δημιουργικά τον χρόνο της. Έχοντας έφεση στο κολάζ άρχισε να φτιάχνει τους πίνακες της, χρησιμοποιώντας μικροσκοπικά κομμάτια από σελίδες περιοδικών που βρήκε στο σπίτι.

«Θεωρώ τη διαδικασία μου κυκλική. Η φύση χρησιμοποιείται για την παραγωγή του χαρτιού στο οποίο εκτυπώνονται τα περιοδικά και αναλαμβάνω το ρόλο μου τόσο στην πράξη καταστροφής όσο και στην ανασυγκρότηση», αναφέρει χαρακτηριστικά για τη δουλειά της.

Αν και αυτή η μέθοδος δεν είναι η πιο αποτελεσματική και συνήθως μπορεί να πάρει από 2 εβδομάδες έως αρκετούς μήνες για να ολοκληρώσει μια «ζωγραφική».

«Βρίσκω μεγάλη ικανοποίηση στην υπονόμευση των τεχνητών χρωμάτων, της υπερβολικής έκτασης και των προσεκτικών μορφοποιήσεων των σελίδων επιστρέφοντας το περιεχόμενό της σε μια εικόνα της φύσης», τονίζει.

Όπως εξηγεί, είναι δύσκολο να μην εμπνέεται από το περιβάλλον του βουνού. Η γεωμετρία των πετρωμάτων και η κίνηση των ποταμών, της δίνουν δύναμη για το έργο της.

Όλα αυτά τα κολάζ προέρχονται από τοπία του Κολοράντο, καθώς και εικόνες από οδικά ταξίδια. «Επιπλέον, έχω δημιουργήσει διάφορα πορτρέτα κατοικίδιων ζώων και δουλεύω για να μπορέσω να δημιουργήσω ανθρώπινα πορτρέτα», επισημαίνει.

Πηγή: Bored Panda / Επιμέλεια Snoopit24

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.