ΝΕΑ

Τυφώνας μέσα στο στούντιο!

Η τεχνολογία των βιντεοπαιχνιδιών στην υπηρεσία της τηλεόρασης!

Το Weather Channel θέλωντας να δείξει με ένα διαφορετικό τρόπο τις συνέπειες ενός επικίνδυνου τυφώνα, όπως ο Florence, έκανε αίσθηση στην παρουσίαση ειδήσεων.

Το κανάλι του καιρού στις 13 Σεπτεμβρίου 2018, χρησιμοποίησε στο λογισμικό Unreal Engine, που στηρίζει βιντεοπαιχνίδια, όπως Fortnite, Octopath Traveler και Dragon Ball Fighter, για να δείξει τι μπορεί να συμβεί από τον τυφώνα που χτυπούσε τις ΗΠΑ.

Οι μετεωρολόγοι περιέγραφαν τη δύναμη της επερχόμενης καταιγίδας, ενώ η κάμερα πρόβαλε πίσω από αυτούς τα σχετικά  πλάνα καταστροφής και σε λίγα λεπτά τα νερά πλημμύριζαν το στούντιο και την οθόνη.

Η πρωτοποριακή παρουσίαση έγινε σε συνεργασία μεταξύ του Weather Channel και του Future Group, μιας νορβηγικής εταιρείας που πραγματοποίησε πέρυσι συμφωνία με τους κατασκευαστές του Unreal Engine-Epic Games, για να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία σε τηλεοπτικές εκπομπές.

Το έργο έχει σχεδιαστεί για να φέρει μικτή πραγματικότητα και επαυξημένη πραγματικότητα σε ζωντανές παραγωγές. Η σύμπραξη άρχισε τον Απρίλιο του 2018, αλλά τον Ιούνιο έγινε η πρώτη εντυπωσιακή παρουσίαση με την τεχνολογία δείχνει την καταστροφή από έναν ανεμοστρόβιλο που… χτύπησε στο στούντιο.

Πηγή: Motherboard / Επιμέλεια Snoopit24

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.