ΤΟΠΟΙ

Το «Τρίγωνο των Βερμούδων» της στεριάς!

Είναι η «ζώνη της απόλυτης σιωπής», όπου δεν πιάνει κανένα σήμα ραδιοφώνου ή επικοινωνίας!

Η «Mapimi Silent Zone» χαρακτηρίζεται το άλτερ έγκο του Τρίγωνου των Βερμούδων, καθώς σε αυτή την έρημο στο Μεξικό συμβαίνουν περίεργα και ανεξήγητα πράγματα.

Οι επιστήμονες χαρακτήρισαν την περιοχή αυτή ως «Θάλασσα των Θεών», επειδή ήταν κάποτε εντελώς βυθισμένη στο νερό, όπως αποδεικνύεται από τα ίχνη απολιθωμάτων θαλάσσιας ζωής.

Οι θρύλοι άρχισαν να αναπτύσσονται τον Ιούλιο του 1970, όταν ένας πυραύλος δοκιμής «Athena» που ξεκίνησε από στρατιωτική βάση των ΗΠΑ στη Γιούτα βγήκε από την πορεία του και έπεσε στην περιοχή της ερήμου Μαπίμι (Mapimí), στο Ντουράγκο του Μεξικού.

Ο πύραυλος μετέφερε δύο μικρά δοχεία κοβαλτίου 57, που είναι ραδιενεργό στοιχείο. Μετά από αρκετές εβδομάδες αναζήτησης, τον βρήκαν ντόπιοι αγρότες, οι οποίοι τον φρουρούσαν μέχρι να τον πάρει πίσω η αεροπορία.

Επειδή το έδαφος που είχε μολυνθεί από τη ραδιενέργεια σκάφτηκε και μεταφέρθηκε μακριά, άρχισαν να καλλιεργούνται διάφορες υποθέσεις, σε συνάρτηση με την ανεξήγητη αλλαγή πορείας του πυραύλου.

Οι θρύλοι περιλαμβάνουν «παράξενες μαγνητικές ανωμαλίες» που εμποδίζουν τη μετάδοση σημάτων ραδιοφώνου ή επικοινωνίας, επηρεάζουν τις πυξίδες, προκαλούν μεταλλάξεις της χλωρίδας και της πανίδας, ενώ δεν λείπουν οι εξωγήινες επισκέψεις!

Το κερασάκι στην τούρτα ήταν η μαρτυρία ενός Μεξικανού πιλότου, ο οποίος ισχυρίσθηκε ότι υπήρχαν προβλήματα στον πίνακα ελέγχου του αεροπλάνου του, όταν πετούσε πάνω από την περιοχή το 1930!

Η περιοχή συγκρίνεται μερικές φορές με το τρίγωνο των Βερμούδων, καθώς οι δύο βρίσκονται μεταξύ των παραλλήλων 26 και 28.

Οι κάτοικοι, πάντως, δεν αποδέχονται την ύπαρξη της ζώνης και λένε ότι οι φήμες έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην περιοχή, έστω και αν έχει γίνει δημοφιλής τουριστικός προορισμός.

Πηγή: Charismatic Planet / Επιμέλεια Snoopit24

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.