ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Οι «φλεγόμενοι» λόφοι!

Εκπληκτικό φθινοπωρινό τοπίο στην Ιαπωνία!

Κάθε φθινόπωρο, οι πλαγιές του πάρκου Χιτάτσι (Hitachi Seaside Park), στην πόλη Χιτατσινάκα (Hitachinaka) «βυθίζονται» στο κόκκινο νεροκυπάρισσο ή κόκια (kochia), δίνοντας ένα εξωπραγματικό χρώμα στο τοπίο.

Τα φυτά kochia ανθίζουν όλη τη χρονιά, αλλά με διαφορετικό χρώμα σε κάθε εποχή. Την άνοιξη και το καλοκαίρι είναι πράσινα και έχουν γκρι φύλλα, αλλά στο τέλος της υγρής περιόδου παίρνουν ένα εκπληκτικό λαμπερό κόκκινο χρώμα που τους δίνει το όνομα «φλεγόμενοι θάμνοι».

Στην τεράστια έκταση του πάρκου, οι λόφοι είναι γεμάτοι με τους χιλιάδες από αυτούς του πανέμορφους θάμνους που κυματίζουν με το αεράκι, σαν μια κόκκινη θάλασσα.

Οι ήσυχες πλαγιές του πάρκου είναι γεμάτες από αυτά τα ανθοφόρα φυτά όλο το χρόνο, και τεράστιες εκτάσεις γίνονται μονοχρωματικές με τα πράσινους και κόκκινους θάμνους, καθώς και για τα διάσημα λουλούδια nemophila με τα διαφανή μπλε πέταλα.

Εκτός του πάρκου, τα kochia χρησιμοποιούνται συχνότερα για να κατασκευάζονται σκούπες, αλλά οι σπόροι τους έχουν πολλές εφαρμογές στο φαγητό και την παραδοσιακή ιατρική.

Στην Ιαπωνία είναι μια λιχουδιά και λόγω της αλμυρής γεύσης τους, λέγονται «χαβιάρι της γης». Οι γυαλιστεροί, πρασινωποί και μαύροι σπόροι ξηραίνονται, βράζουν, και στη συνέχεια τρίβονται με το χέρι για να αφαιρεθεί το δέρμα.

Ακόμα αποτελούν παραδοσιακό φάρμακο για τη ρύθμιση των διαταραχών όπως η χοληστερίνη, η υπέρταση, η παχυσαρκία και η αθηροσκλήρωση. Σε μια μελέτη τα ποντίκια που έτρωγαν τροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, περιόρισαν την παχυσαρκία με ένα εκχύλισμα από αυτούς τους σπόρους.

Πηγή: Atlas Obscura / Επιμέλεια Snoopit24

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.