ΝΕΑ

Χάθηκαν τα πουλιά από μια πόλη!

Μυστήριο με την εξαφάνιση τους!

Το Αρμιάνσκ (Armyansk), μια πόλη στη χερσόνησο της Κριμαίας, έχει μείνει χωρίς οποιουδήποτε είδους πουλιά μετά από ένα διαρροή μιας μυστηριώδους χημικής ουσίας στην ατμόσφαιρα, προερχόμενη από το κοντινό εργοστάσιο χημικών «Τιτάν».

Στα μέσα Αυγούστου, μια άγνωστη ουσία εξαπλώθηκε στην ατμόσφαιρα, καλύπτοντας τα πάντα, δημιουργώντας σκουριά σε δέντρα, πλάκες και τσίγκους, μαζί με μια κακή οσμή.

Τα κοινωνικά μέσα κατακλύστηκαν από καταγγελίες για αποπνικτική ατμόσφαιρα και φωτογραφίες σπιτιών, αυτοκινήτων και ακόμη και φυτών που καλύπτονταν από τη μυστηριώδη ουσία.

Αρχικά, οι άνθρωποι άρχισαν να παρατηρούν ότι, εκτός από κάποια κοράκια που έκαναν σποραδικά την εμφάνιση τους, δεν υπήρχαν άλλα πουλιά στο Armyansk. Και στη συνέχεια τα πράγματα χειροτέρευσαν σταδιακά.

Όλο και περισσότεροι κάτοικοι της πόλης άρχισαν να αντιμετωπίζουν προβλήματα αναπνοής, αλλά οι τοπικές αρχές τους αγνόησαν εντελώς.

Ωστόσο, τα πράγματα ήταν τόσο άσχημα που, στις αρχές Σεπτεμβρίου, αναγνωρίστηκε το πρόβλημα και ξεκίνησε επιχείρηση απομάκρυνσης των κατοίκων και μεταφορά τους σε στρατόπεδα της ευρύτερης περιοχής.

Στις 4 και 5 Σεπτεμβρίου 2018, περίπου 3.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από το Armyansk, αν και οι αρμόδιοι μιλούσαν για ένα «καθαρά προληπτικό μέτρο».

Παράλληλα, έγινε γνωστό ότι το εργοστάσιο, που έκλεισε προσωρινά, θα μπορούσε να είναι υπεύθυνο για τις εκπομπές της μυστηριώδους ουσίας.

Από τους ελέγχους της ατμόσφαιρας ανιχνεύτηκαν υψηλές συγκεντρώσεις διοξειδίου του θείου, το οποίο είναι ένδειξη όξινης βροχής.

Οι επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο της Οδησσού δήλωσαν ότι το διοξείδιο του θείου είναι καρκινογόνο και μπορεί να προκαλέσει σοβαρή βλάβη στο αναπνευστικό σύστημα.

Ενώ δεν είναι ακόμα σαφές τι προκάλεσε την ουσία που μοιάζει με σκουριά στην ατμόσφαιρα, υπάρχουν αναφορές ότι διέρρευσε στον αέρα από μια όξινη λίμνη κοντά στο εργοστάσιο, η οποία εξατμίστηκε.

Πηγή: Oddity Central / Επιμέλεια Snoopit24

Κατηγορίες:ΝΕΑ

Tagged as: , , ,

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.