ΜΟΥΣΕΙΑ

Η μεγαλύτερη συλλογή διατηρημένων ψαριών στον κόσμο!

Βρίσκεται σε παλιά πολεμικά καταφύγια!

Υπολογίζεται ότι πάνω από επτά εκατομμύρια ψάρια αποτελούν τη συλλογή που βρίσκεται κρυμμένη σε δύο κτίρια σε μια στροφή του ποταμού Μισισιπή, νότια της Νέας Ορλεάνης.

Τα κτίρια αυτά ήταν καταφύγια στη διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου, οι οποίοι όταν ολοκλήρωσαν τον σκοπό τους, έγιναν εκπαιδευτικό κέντρο για τη CIA. Αλλά και αυτή η δραστηριότητα έπαψε να υφίσταται μετά τη λήξη του Ψυχρού Πολέμου.

Η κυβέρνηση δεν τα γκρέμισε και τα νοίκιασε με συμβολικό μίσθωμα ενός δολαρίου στο Πανεπιστήμιο Τουλέιν, που τα χρησιμοποίησε ως αποθήκες για ιατρικές έρευνες και άλλες συλλογές φυσικής ιστορίας, αλλά τώρα μόνο τα ψάρια παραμένουν.

Τα ψάρια προέρχονται από τους βάλτους της Ορλεάνης και τη θάλασσα, και έχουν τοποθετηθεί σε γυάλινα βάζα έξω από τα οποία υπάρχει και η επιστημονική ονομασία τους.

Τα κτίρια μοιάζουν με θωρακισμένα θησαυροφυλάκια, τα οποία είναι αδιάβροχα, ανθεκτικά στους τυφώνες και τους ανεμοστρόβιλους.

Στον κόσμο της ιχθυολογίας, η συλλογή Suttkus αποτελεί ιστορικής σημασίας πηγή. Κάθε χρόνο, οι αρμόδιοι της συλλογής έρχονται σε επικοινωνία με ιχθυολόγους από όλο τον κόσμο, ενώ αρκετοί επιστήμονες ταξιδεύουν στη Νέα Ορλεάνη για να εξετάσουν τα ψάρια αυτοπροσώπως.

Οι ερευνητές εξετάζουν τις σχέσεις μεταξύ ειδών και την ανακάλυψη νέων, μαθαίνουν νέες πληροφορίες για τα βαθύτερα τμήματα του ωκεανού και μελετούν τις επιπτώσεις της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Πηγή: Atlas Obscura / Επιμέλεια Snoopit24

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.