ΝΕΑ

Το μυστηριώδες πορτοκάλι που γίνεται μοβ!

Οι επιστήμονες σηκώνουν ψηλά τα χέρια!

Τα παράξενα χρωματισμένα φρούτα συλλέχθηκαν ως… ιατροδικαστικά στοιχεία, αλλά μέχρι στιγμής κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει τι προκάλεσε τον χρωματισμό του πορτοκαλιού, που δεν είναι χαλασμένο.

Το πορτοκάλι αγοράστηκε  από τη Νέτι Μόφιτ (Neti Moffitt), μια κάτοικο του Μπρισμπέιν, από μια αγορά φρούτων και λαχανικών. Σχεδίαζε να το δώσει σαν σνακ στο γιο της, ηλικίας 2 ετών, και ισχυρίζεται ότι το φρούτο φαινόταν καλό και μύριζε κανονικά.

Όταν, όμως, άφησε έξω μια φέτα για μία ημέρα, παρατήρησε ότι από πορτοκαλί ένα φωτεινό μοβ χρώμα άρχισε να εξαπλώνεται στο εσωτερικό του πορτοκαλιού, χωρίς να αλλοιώνεται η μυρωδιά και η γεύση.

Ψάχνοντας στο Διαδίκτυο για το τι μπορεί να συμβαίνει, ανακάλυψε μια παρόμοια περίπτωση σε ένα άρθρο του 2105, όπου κάποιος είχε αγοράσει ένα πορτοκάλι από μια αγορά φρούτων και το είδε να γίνεται μοβ, λίγες ώρες ώρες μετά την κοπή.

«Μοιάζει σαν κάποιος να βύθισε σε μελάνη τη φέτα του πορτοκαλιού, κάτι που δεν έχουμε κάνει. Ευτυχώς δεν έπαθε τίποτα ο γιος μου από αυτά που έφαγε» δήλωσε η Moffitt.

Η μητέρα κάλεσε τις υγειονομικές αρχές για τα μοβ φρούτα και φυσικά, οι επιστήμονες εμφανίστηκαν στο σπίτι της για να συλλέξουν τα κομμάτια, καθώς και οποιαδήποτε στοιχεία ήρθαν σε επαφή μαζί τους, ελπίζοντας να λύσουν το μυστήριο.

Όπως και στην περίπτωση του 2015, οι δοκιμές τους για τεχνητές βαφές τροφίμων ήταν αρνητικές. Τα δείγματα απεστάλησαν σε εργαστήριο που ειδικεύεται στη μοριακή βιολογία, αλλά και αυτή η ανάλυσή τους δεν έδωσε καμία απάντηση.

Υπήρχε η εικασία ότι ο μοβ χρωματισμός προκλήθηκε από κάποιο είδος μόλυνσης στο σπίτι του ατόμου που είχε αγοράσει τα πορτοκάλια και όχι από τα ίδια τα φρούτα, αλλά αυτό δεν επιβεβαιώθηκε.

Ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας επιβεβαίωσε ότι τα δείγματα έχουν συλλεχθεί και σε αυτή την περίπτωση αναλύονται. Μέχρι στιγμής, πάντως, δεν έχει δοθεί καμία εξήγηση για τον ανεξήγητο χρωματισμό μελάνης.

Πηγή: Oddity Central / Επιμέλεια Snoopit24

Κατηγορίες:ΝΕΑ

Tagged as: ,

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.