ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τεράστια γλυπτά από αλυσίδες ποδηλάτων!

Σκληρή μεταφορά για τον κατακερματισμένο κόσμο μας!

Ένα απίστευτο υλικό και ιδιαίτερα σκληρό, στα χέρια του Κορεάτη καλλιτέχνη Σέο Γιουγκ Ντέοκ (Seo Young-Deok) μετατρέπεται σε σουρεαλιστικά ανθρώπινα γλυπτά, με συναισθηματικές εκφράσεις.

Τα έργα του είναι σαν αφηγούνται ιστορίες, οι οποίες υπονοούνται μόνο από τις απλές εκφράσεις του σώματός τους και όχι από το περιβάλλον γύρω τους.

Με τα γλυπτά του ο Seo ασχολείται κυρίως με τον κατακερματισμένο κόσμο στον οποίο ζούμε, καταγράφοντας ειδικά τις ανησυχίες της νεότερης γενιάς.

Τα αγάλματα του με τις αλυσίδες αντικατοπτρίζουν τον πόνο, την ταλαιπωρία και τη φθορά. Εμπειρία που απέκτησε από την οικογένεια του που εργάζεται σκληρά από την εποχή της εκβιομηχάνισης της Κορέας.

Η χρήση από τον Seo, κυρίως, των αλυσίδων ποδηλάτων είναι μια σύνδεση με το υλικό που έχει καθοριστική σημασία για την ανάπτυξη του σύγχρονου κόσμου και της βιομηχανίας μεταποίησης της Κορέας.

Η ίδια η φύση της αλυσίδας, με τους μεταλλικούς συνδέσμους περιορισμένης κινητικότητας, σημαίνει ότι κάθε σχήμα θα είναι κάπως ατελές με μικρές τρύπες που επιτρέπουν το πέρασμα του φωτός.

Αυτό είναι εμφανές ακόμη και στις πανύψηλες, κοίλες μάσκες του Seo, αλλά γίνεται ακόμα πιο εμφανές στα σκοτεινά τμήματα του προσώπου ή ολόκληρων τμημάτων του σώματος.

Οι δημιουργίες του αποσκοπούν στην αμφισβήτηση της εκβιομηχάνισης της εργασίας, η οποία έχει γίνει συνώνυμη με τον σύγχρονο κόσμο.

«Είμαστε αλληλένδετοι και τρέχουμε σαν μέρη ενός γιγαντιαίου μηχανήματος», γράφει ο Seo στην ιστοσελίδα του.

«Ακριβώς όπως είναι τα εξαρτήματα, περνάμε μέσα εκεί ημέρα με την ημέρα. Και δεν μας επιτρέπεται να είμαστε πρωταγωνιστές της δικής μας ζωής. Οι αλυσίδες της δουλειάς μας σημαίνουν δεσμά. Οι σφήνες είναι οι περίπλοκες, αναγκαστικές σχέσεις και οι πόθοι μας».

Πηγές: Creative Boom και My Modern Met / Επιμέλεια Snoopit24

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.