ΖΩΗ

Τουρίστες «ψαρεύουν» πλαστικά στα κανάλια του Άμστερνταμ!

Και πληρώνονται για τη δουλειά τους!

Μπορεί πολλοί να το αντιμετωπίζουν σαν ένα χάπενινγκ, αλλά το «ψάρεμα» πλαστικών και άλλων σκουπιδιών από τα κανάλια του Άμστερνταμ, έχει γίνει θεσμός που βοηθά στην ανακύκλωση.

Η «πλαστική αλιεία» είναι ένας δημοφιλής τρόπος για τους ξένους να βιώσουν τα κανάλια της πόλης και να τα καθαρίσουν ταυτόχρονα.

Καθώς αυξάνεται η ευαισθητοποίηση σχετικά με το πρόβλημα της πλαστικής ρύπανσης, το ίδιο ισχύει και για τον κατάλογο των πελατών της «Plastic Whale» (Πλαστικής Φάλαινας).

Η οργάνωση που παρέχει διήμερες εκδρομές στους τουρίστες με ένα στόλο δέκα σκαφών από ανακυκλωμένο πλαστικό, τους «οπλίζει» με δίχτυα αλιείας, και τους ενθαρρύνει να βγάλουν ό, τι δεν ανήκει στα κανάλια.

Παράλληλα, τους πληρώνει «γιατί τα σκουπίδια των καναλιών θα το χρησιμοποιούμε ως πρώτη ύλη σε νέα προϊόντα».

Αυτά μπορεί να είναι από διάφορα αντικείμενα όπως πορτοφόλια, κλειδιά, κουτιά αλουμινίου και περιτυλίγματα από καραμέλες, αλλά τα περισσότερα αποτελούνται κυρίως από πλαστικό.

Τα αντικείμενα που συγκεντρώνονται μεταφέρονται στις εγκαταστάσεις του οργανισμού, όπου γίνεται ταξινόμηση και ακολουθεί η ανακύκλωση τους σε εργοστάσιο, το οποίο τα μετατρέπει σε έπιπλα γραφείου.

Η «Πλαστική Φάλαινα» περιγράφει τον εαυτό της ως μια «εμπειρία κοινωνικού αντίκτυπου» όπου το 100% από το κόστος αυτής της διαδικασίας, πηγαίνει στους στόχους ανακύκλωσης.

Τα κανάλια καθαρίζονται, δημιουργούνται νέα προϊόντα, οι επισκέπτες κατανοούν λίγο περισσότερο την επίδραση του πλαστικού στο περιβάλλον, ενώ βιώνουν την πόλη με έναν εντελώς νέο τρόπο.

Πηγή: Web Urbanist / Επιμέλεια Snoopit24

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.