ΖΩΗ

Γιγαντιαία καρότα!

Όμως, δεν τρώγονται!

Αυτά τα καρότα που το ύψος του φτάνει τα τρία μέτρα, μοιάζουν σαν να είναι φυτεμένα σε κάποιο χωράφι στην πόλη Ανν Άρμπορ (Ann Arbor), στο Μίσιγκαν.

Πρόκειται, όμως, για ρεαλιστικά γλυπτά, που έχουν τοποθετηθεί έξω από μια αποθήκη του οργανισμού Food Gatherers, μια τράπεζα συλλογής και διαχείρισης τροφίμων.

Τα λαχανικά των 10 ποδιών ανήκουν στους «Συλλέκτες Τροφίμων», έναν οργανισμό που ιδρύθηκε το 1988 και ήταν το πρώτο πρόγραμμα διάσωσης και προώθησης τροφίμων.

Ο οργανισμός συγκεντρώνει το καλό φαγητό που περισσεύει από εστιατόρια, λιανοπωλητές τροφίμων και χονδρεμπόρους, που διαφορετικά θα το πετούσαν.

Το φαγητό πηγαίνει στη συνέχεια σε ενήλικες χαμηλού εισοδήματος και σε παιδιά, τα οποία διαφορετικά δεν θα είχαν πρόσβαση σε θρεπτικά γεύματα ή σνακ.

Οι Food Gatherers διοικούν επίσης μια τράπεζα τροφίμων, σερβίρουν φαγητό σε όσους έχουν ανάγκη στην κοινοτική κουζίνα τους και συνεργάζονται με τους ντόπιους αγρότες.

Το καρότο είναι σύμβολο του οργανισμού. Είναι το λογότυπό του και εμφανίζεται στα φορτηγά του, στις εσωτερικές διακοσμήσεις των κτιρίων και φυσικά έξω από την αποθήκη του.

Οι συλλέκτες τροφίμων επέλεξαν το καρότο λόγω των θρεπτικών ιδιοτήτων του και των βαθιών ριζών του, οι οποίες συμβολίζουν τις βαθιές ρίζες που έχει η οργάνωση στην τοπική κοινότητα.

Πηγή: Atlas Obscura / Επιμέλεια Snoopit24

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.