ΝΕΑ

«Βρήκαν» την Ατλαντίδα στη Σαχάρα!

Φούντωσαν τα σενάρια και οι θεωρίες!

Σε ένα χώρο κοντά σε αυτόν που υποτίθεται ότι χάθηκε η Ατλαντίδα, αλλά όχι στη θάλασσα, παραπέμπει ένα κανάλι στο YouTube, το Bright Insight, που την… ανακάλυψε στη μέση της ερήμου!

Ο θρύλος λέει ότι το νησί βυθίστηκε στη θάλασσα σε μια μέρα και νύχτα και έκτοτε έμεινε χαμένη μέσα στη Γη, αλλά οι συνωμοσιολόγοι ισχυρίζονται ότι έχουν βρει το μυθικό νησί, στη στεριά.

Η ιστορία της Ατλαντίδας προέρχεται από τον Πλάτωνα, ο οποίος αναφέρει στους διαλόγους του ότι το νησί βυθίστηκε στη θάλασσα, μετά από μια αποτυχημένη προσπάθεια οι κάτοικοι του να εισβάλουν στην Αθήνα.

Επειδή είναι μια ιστορία που ενσωματώνεται στους διαλόγους του Πλάτωνα, η Ατλαντίδα θεωρείται γενικά ως παραβολή που κατασκευάστηκε από τον φιλόσοφο προκειμένου  να εξηγήσει τις πολιτικές του θεωρίες.

Αν και η ιστορία του Πλάτωνα φαίνεται σαφής στους περισσότερους μελετητές, μερικοί θεωρούν ότι η περιγραφή του είναι εμπνευσμένη από παλαιότερες παραδόσεις.

Κάποιοι υποστηρίζουν πως ο Πλάτωνας βασίστηκε σε προηγούμενα γεγονότα, όπως την έκρηξη του ηφαιστείου της Σαντορίνης ή τον Τρωικό πόλεμο, ενώ άλλοι επιμένουν ότι έλαβε έμπνευση από πιο σύγχρονα γεγονότα όπως την καταστροφή της Ελίκης το 373 π.Χ. και την αποτυχημένη εκστρατεία στη Σικελία το 415-413 π.Χ.

Πάντως, οι  θεωρητικοί των συνωμοσιών αναζητούν από καιρό τη θέση της μυθικής πόλης με εικασίες που κυμαίνονται από τη Σαντορίνη, τη Σικελία και τη Μάλτα μέχρι την Κρήτη και την Κύπρο.

Τώρα όμως, το κανάλι Bright Insight ισχυρίζεται ότι έχει ανακαλύψει μια τοποθεσία στην ορόσημο της Αφρικής, τη μυστηριώδη και ανεξήγητη Richat Structure,  η οποία είναι επίσης γνωστή ως το «Μάτι της Σαχάρας»,  και βρίσκεται στο Ouadane, στη  Μαυριτανία.

Το περίεργο, κυκλικό χαρακτηριστικό γνώρισμα θεωρήθηκε ότι έχει δημιουργηθεί από έναν αστεροειδή, αν και δεν υπάρχουν πραγματικά αξιόπιστα στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι αυτό είναι αλήθεια. Οι επιστήμονες έκτοτε κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η δομή πρέπει να είναι ένα φυσικό φαινόμενο.

Σύμφωνα με το κανάλι, η Richat Structure έχει διάμετρο εξωτερικού κύκλου 23.5 χιλιόμετρα, όπως φαίνεται και από τους χάρτες της Google.

Στα κείμενα του ο Πλάτωνας αναφέρει ότι η  πόλη της Ατλαντίδας είχε διάμετρο  127 στάδια, που ισοδυναμούν με 23,49 χιλιόμετρα, σήμερα.

Ο Πλάτωνας περιγράφει επίσης τα κείμενα της Ατλαντίδας, γράφοντας: «Υπήρχαν εναλλασσόμενες ζώνες θάλασσας και γης που περιβάλλουν ο ένας τον άλλο, υπήρχαν δύο γη και τρεις νερό». Αυτή η περιγραφή είναι πολύ παρόμοια με αυτό που μοιάζει η Richat Structure, όταν τη βλέπει κανείς από δορυφόρο.

Προσθέστε σε αυτή την περιγραφή του Πλάτωνα μια οροσειρά στα βόρεια της πόλης και μια επιμήκη πεδιάδα προς νότο – που είναι σαν να ταιριάζει με την τοπογραφία που περιβάλλει το «Μάτι» στη Σαχάρα – και όπως φαίνεται έχουν κάποια ομοιότητα.

Αρκεί, όμως, αυτό; Γιατί πολλά έχουν ακουστεί και γραφτεί για την Ατλαντίδα. Άλλο ένα σενάριο προστίθεται στην ατέλειωτη λίστα…

Πηγή: Mirror / Επιμέλεια Snoopit24

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.