ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ

Μπαλκόνια που ανοίγουν σαν ομπρέλες!

Η κινητική τέχνη και η μηχανική στην υπηρεσία της αρχιτεκτονικής!

Το συγκρότημα διαμερισμάτων «Ballet Mécanique» (Μπαλέ Μεκανίκ), κοντά στη λίμνη της Ζυρίχης, εξωτερικά μοιάζει με ένα πολύχρωμο κουτί, αλλά οι τοίχοι του ανοίγουν και μετατρέπονται σε μπαλκόνια, για να κάθονται οι ένοικοι, και τέντες, για να προστατεύουν από τον ήλιο και τη βροχή.

Ο σχεδιασμός και η κατασκευή έγινε από το στούντιο Manuel Herz Architects. Και στις τέσσερις πλευρές του τριώροφου συγκροτήματος των πέντε διαμερισμάτων, οι τοίχοι ανοίγουν, χρησιμοποιώντας υδραυλικά για να σχηματίσουν πολύχρωμα μπαλκόνια και τέντες.

Τα μεγαλύτερα κινούμενα στοιχεία είναι τα μπαλκόνια, τα οποία είναι πλαισιωμένα από πτυσσόμενα κιγκλιδώματα, και ανοίγουν μπροστά στο σαλόνι του κάθε διαμερίσματος.

Μικρότερα πάνελ αναδιπλώνονται για να σχηματίσουν στατικά μπαλκόνια για τα υπνοδωμάτια ή για να παράσχουν παραθυρόφυλλα στα παράθυρα άλλων δωματίων.

Το συγκρότημα κατοικιών έχει αντλήσει την έμπνευση από το κοντινό Μουσείο Χάιντι Βέμπερ (Heidi Weber) στο κέντρο Λε Κορμπιζιέ (Le Corbusier), που έχει πολύχρωμους εξωτερικούς τοίχους.

Κάθε μια από τις κινούμενες βεράντες είναι χρωματισμένη σε μία από τις 20 αποχρώσεις του κόκκινου και του μπλε, που σχετίζονται με τη διακόσμηση στο εσωτερικό των δωματίων.

Πηγή: De Zeen / Επιμέλεια Snoopit24

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.