ΖΩΗ

Απίστευτη βροχή από ψάρια!

Τα πετούν μέσα σε λίμνη από αεροπλάνο!

Χιλιάδες ψάρια πέφτουν από ένα αεροπλάνο σε μια λίμνη της Γιούτα, στο πλαίσιο της αποκατάστασης του πληθυσμού της πέστροφας σε ορεινές περιοχές, ώστε να υπάρχει αλιεία καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Παλιότερα η μεταφορά των γόνων της πέστροφας γινόταν με μεταλλικά δοχεία που φορτώνονταν σε άμαξες, αλλά η πολιτεία της Γιούτα βρήκε έναν άμεσο και ριζοσπαστικό τρόπο να γεμίσουν οι λίμνες των βουνών με ψάρια.

Αυτή η «ακραία ιχθυοκαλλιέργεια» έχει προκαλέσει αντιδράσεις, καθώς πολλοί θέτουν θέμα ασφάλειας της ψαριών, τα οποία πέφτουν από δεκάδες μέτρα μέσα στο νερό. Οι αρμόδιοι, δεν αποδέχονται τον προβληματισμό και μιλούν για απόλυτα ασφαλή τρόπο μεταφοράς ψαριών.

Η Utah Division of Wildlife Resources (DWR) δημοσίευσε ένα βίντεο στο Twitter, με χιλιάδες πέστροφες να πέφτουν από τον αέρα.

Όπως γράφει στη σχετική αναρτηση δεν υπάρχει πρόβλημα με τα ψάρια, καθώς «είναι μικροσκοπικά (περίπου 2 έως 7 εκατοστά) και το 95% από αυτά θα επιβιώσουν από την πτώση», ενώ τα αεροπλάνα πετούν χαμηλά.

Αυτό συμβαίνει και στα ψάρια στον ποταμό Νιαγάρα, όπου επιβιώνει το 90% από αυτά που πέφτουν στους καταρράκτες από ύψος 50 μέτρων.

Σήμερα, η Πολιτεία της Γιούτα χρησιμοποιεί αυτήν την τεχνική για να γεμίσει πάνω από 200 απομακρυσμένες ορεινές λίμνες της με υβριδική πέστροφα που ονομάζεται λιμνοπέστροφα (Salvelinus fontinalis) και αρκτική πέστροφα (Thymallus arcticus).

Τα ψάρια αποστειρώνονται εκ των προτέρων, έτσι ώστε να μην μπερδεύουν τον πληθυσμό των ιθαγενών ειδών.

Πηγή: Science Alert / Επιμέλεια Snoopit24

Advertisements

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.