ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το φεγγάρι «ταξιδεύει» στη Γη!

Περιοδεύει σε όλο τον κόσμο!

Ένα γλυπτό φεγγάρι διαμέτρου επτά μέτρων, που δημιουργήθηκε από τον Βρετανό καλλιτέχνη Λιουκ Τζέραμ (Luke Jerram) ταξιδεύει σε διάφορες χώρες του πλανήτη ως μέρος του παγκόσμιου «μουσείου του φεγγαριού».

Το γιγαντιαίο φεγγάρι διαθέτει 120dpi λεπτομερή απεικόνιση της σεληνιακής επιφάνειας, με στοιχεία από τη NASA, η οποία, σε μια κλίμακα κατά προσέγγιση 1:500.000, αντιπροσωπεύει 5 χιλιόμετρα της επιφάνειας της σελήνης για κάθε εκατοστό του εσωτερικά φωτισμένου σφαιρικού γλυπτού.

Το «μουσείο του φεγγαριού» έχει περιοδεύσει σε διάφορους χώρους, από εκκλησίες μέχρι γκαλερί, σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη, την Κίνα, την Αυστραλία και την Ινδία.

Κάθε εκδήλωση γνωστοποιείται από τον σχετικό ιστότοπο, δημιουργώντας μια συνεχή συλλογή προσωπικών απαντήσεων, αφηγήσεων και μυθολογιών.

Το «μουσείο του φεγγεριού» προτρέπει τους θεατές να παρατηρούν και να εξετάζουν πολιτισμικές ομοιότητες και διαφορές καθώς το γλυπτό ταξιδεύει σε διαφορετικά μέρη, με διαφορετικές κουλτούρες.

«Από την αρχή της ανθρώπινης ιστορίας, το φεγγάρι έχει ενεργήσει ως «πολιτιστικός καθρέφτης» στις πεποιθήσεις, την κατανόηση και τους τρόπους που το βλέπουμε», αναφέρεται στην ιστοσελίδα του έργου.

«Το μουσείο της Σελήνης μας επιτρέπει να παρατηρούμε και να μελετάμε πολιτιστικές ομοιότητες και διαφορές σε όλο τον κόσμο, και να εξετάζουμε τα τελευταία επιστημονικά νέα γύρω από το φεγγάρι. Ανάλογα με το πού παρουσιάζεται το έργο τέχνης, η έννοια και η ερμηνεία του θα μεταβληθούν».

Πηγή: Designboom / Photo Credit Luke Jerram / Βίντεο Cinematica Media / Επιμέλεια Snoopit24

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.