ΖΩΗ

Ωκεανός από πλαστικό!

Απίστευτες εικόνες από κέντρο ανακύκλωσης στο Μπαγκλαντές!

Εκατομμύρια μπουκάλια ταξινομούνται κατά χρώμα σε ένα κέντρο στην πόλη Μπόγκρα (Bogra), στο βόρειο Μπαγκλαντές, από εργαζόμενους κάθε ηλικίας που βυθίζονται σε μια θάλασσα από πλαστικό.

Οι εκπληκτικές φωτογραφίες του Αμντούλ Μομίν (Abdul Momin), δείχνουν την κολοσσιαία κλίμακα χρήσης πλαστικού στη σύγχρονη κοινωνία .

Οι εργάτες κινούνται στη θάλασσα του πλαστικού, για να στοιβάζουν σε τεράστιους σάκους τα μπουκάλια ανάλογα με το σχήμα, το μέγεθος και το χρώμα.

Από το πράσινο, το διαφανές και το καφέ, το καθένα πρέπει να τοποθετηθεί στην αντίστοιχη ομάδα του πριν προωθηθεί στην πρέσα του εργοστασίου που θα τα συμπιέσει σε μπλοκ, το οποίο στη συνέχεια θα λιώσει για να γίνουν νέα μπουκάλια.

Όπως δήλωσε ο Momin, στο συγκεκριμένο κέντρο ανακύκλωσης συγκεντρώνονται μπουκάλια μόνο από αναψυκτικά και νερό. Οι εργαζόμενοι αφού τα ταξινομήσουν αφαιρούν τις ετικέτες, τα αυτοκόλλητα και τα καπάκια των φιαλών.

Στο χώρο αυτό σχηματίζεται ένα τεράστιο βουνό αποτελούμενο από στοίβες μπουκαλιών, με ύψος 3-4 μέτρα και διάμετρο 25-30 μέτρα, η κάθε μία.

Μάλιστα, οι εργαζόμενοι χρησιμοποιούν σανίδες ή σκάλες για να μετακινηθούν στη «θάλασσα των μπουκαλιών», χωρίς να βυθιστούν.

Τα μπουκάλια συλλέγονται από φτωχούς ή άστεγους και πωλούνται στην εταιρεία ανακύκλωσης με μικρό κέρδος. Μετά τη σχετική επεξεργασία επανέρχονται στην αγορά ύστερα από λίγες ημέρες.

Πηγή: Daily Mail / Επιμέλεια Snoopit24

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.