ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Φωτεινά κίτρινα τοπία!

Εξαιρετικές υπέρυθρες εικόνες!

Η φύση έγινε κίτρινη στις φωτογραφίες του Πιέρ Λουί Φερέρ (Pierre-Louis Ferrer), ο οποίος μεταμόρφωσε την Ντορντόν (Dordogne), στη νοτιοδυτική Γαλλία, σε μια μαγεμένη περιοχή.

Οι φωτογραφίες του Ferrer απεικονίζουν την ειδυλλιακή τοπογραφία της περιοχής, όπου τα φύλλα πάνω στα δέντρα, το φρέσκο ​​γρασίδι και οι θάμνοι συλλαμβάνονται με το ίδιο ζωντανό χρώμα.

Κατά τη φωτογράφηση, ο Ferrer χρειάστηκε χρόνο για να παρατηρήσει το περιβάλλον του και να αποφασίσει για την καλύτερη τεχνική που θα χρησιμοποιήσει.

Για τις εικόνες της Dordogne, χρησιμοποίησε μια τεχνική υπέρυθρης φωτογράφησης που του επέτρεψε να συλλάβει το τοπίο σε λαμπρές κίτρινες κίτρινες, σε αντίθεση με το κόκκινο που κυριαρχεί στις εικόνες των περισσοτέρων φωτογράφων που πειραματίζονται.

«Η καλλιτεχνική μου προσέγγιση βασίζεται στο αόρατο και ανεπαίσθητο,» λέει ο Ferrer. «Δουλεύω με αόρατα μέρη φωτός (υπέρυθρες και υπεριώδεις) και με τεχνικές, όπως η μακρά έκθεση, για να προσφέρουν εναλλακτικές απόψεις του κόσμου μας».

Αυτό το κίτρινο στις φωτογραφίες του Ferrer Dordogne οφείλεται σε ένα μείγμα ορατού και υπέρυθρου φωτός, με αποτέλεσμα το κάθε είδος φυτού να εμφανίζεται διαφορετικό ανάλογα με το πώς αντιδρά στο φως.

«Χρησιμοποιώ ένα επιλεκτικό φίλτρο από το οποίο περνά ένα μεγάλο μέρος του υπέρυθρου φωτός και ένα μικρό μέρος του ορατού φωτός» εξηγεί ο Ferrer. «Τα κύρια θέματα αυτής της τεχνικής είναι τα δέντρα και το φύλλωμα γιατί αντιδρούν πολύ στο υπέρυθρο φως».

Αν και το κίτρινο είναι διαδεδομένο στη φύση, στις μπανάνες, τα στάχυα, τα φθινοπωρινά φύλλα, τους κρόκους των αυγών και τις ίριδες των ματιών κάποιων ζώων, στις φωτογραφίες του Ferrer τυποποιούνται όλα τα φυσικά στοιχεία, με την επικράτηση του χρώματος σε φυσικές μορφές.

Καθώς τα ανθρώπινα μάτια δεν αντιλαμβάνονται το υπέρυθρο φως, οι φωτογραφίες του Ferrer προσκαλούν τους θεατές να δουν το Dordogne, καθώς μέσα από μια διαφορετική διάσταση, σαν να είναι πίνακες ζωγραφικής.

Πηγή: Colossal / Επιμέλεια Snoopit24

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.