ΖΩΗ

Αυτός είναι ο πιο μολυσμένος ποταμός του κόσμου!

Εκεί πέφτουν δηλητήρια και τοξίνες!

Ο ποταμός Κιταρούμ (Citarum) βρίσκεται στην Ινδονησία και σε αυτόν πέφτουν χωρίς καμία επεξεργασία τόνοι αποβλήτων από διάφορα εργοστάσια.

Παρά το γεγονός ότι έχει ονομαστεί από την Παγκόσμια Τράπεζα ο πιο μολυσμένος ποταμός στον κόσμο, περίπου 28 εκατομμύρια άνθρωποι εξαρτώνται από αυτόν για την άρδευση και την ηλεκτρική ενέργεια, καθώς και σχεδόν το 80% της υδροδότησης της πρωτεύουσας της χώρας.

Παράλληλα, αρκετοί είναι οι κάτοικοι που μαζεύουν τα πλαστικά και ότι άλλο στέρεο απόβλητο βρίσκουν στο ποτάμι και τα πουλάνε εξασφαλίζοντας ένα μεροκάματο.

Σύμφωνα με αναφορές, περισσότεροι από 20.000 τόνοι τοξικών αποβλήτων και 340.000 τόνοι μολυσμένων υδάτων απορρίπτονται απευθείας στις υδάτινες οδούς του τρίτου μεγαλύτερου ποταμού της Ιάβας καθημερινά.

Τα απόβλητα προέρχονται από χιλιάδες εργοστάσια κλωστοϋφαντουργίας, σκοτώνοντας σχεδόν το 60% των ψαριών του ποταμού και προκαλώντας υγεία προβλήματα στους ανθρώπους που ζουν στις όχθες του.

Τα τελευταία χρόνια, η ινδονησιακή κυβέρνηση έχει δεσμευθεί να καθαρίσει τον ποταμό Citarum, καθώς μελέτες περιβαλλοντικών ομάδων διαπίστωσαν ότι τα επίπεδα μολύβδου στον ποταμό έφτασαν 1.000 φορές το αμερικανικό πρότυπο για πόσιμο νερό, αλλά το πρόβλημα εξακολουθεί να υπάρχει.

Τα εργοστάσια κλωστοϋφαντουργίας στο Μπαντούνγκ (Bandung) και στο Κιμάχι (Cimahi) είναι οι πηγές των τοξικών αποβλήτων.

Σε αυτές τις πόλεις βρίσκονται περισσότερες από 2.000 βιομηχανίες που μολύνουν 8.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα του ποταμού με μόλυβδο, υδράργυρο, αρσενικό και άλλες τοξικές ουσίες.

Πηγή: Yahoo! News / Επιμέλεια Snoopit24

Advertisements

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.