ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

To «μαγεμένο» δάσος!

Ατμόσφαιρα μυστηρίου από τα «στριμμένα» δέντρα!

Το Τρολσκόγκεν (Trollskogen), «το δάσος των δαιμόνων», έχει δέντρα ηλικίας 200 ετών και μοιάζουν σαν κάποιος να τα έχει… στρίψει.

Πρόκειται για τεράστια πεύκα και βελανιδιές που έχουν καλυφθεί από βρύα, μανιτάρια και λειχήνες και η αιτία της παράδοξης εμφάνισης δεν είναι τα μάγια, όπως πίστευαν κάποτε οι ντόπιοι, αλλά οι ισχυροί άνεμοι της θάλασσας.

Το παράξενο δάσος βρίσκεται στην βορειοανατολική ακτή του σουηδικού νησιού Έλαντ (Öland), το οποίο είναι το μεγαλύτερο νησί της Σουηδίας, μετά το Γκότλαντ (Gotland), και το τρίτο μεγαλύτερο της Βαλτικής, με έκταση 1.347 τετραγωνικά χιλιόμετρα.

Αν και τα δέντρα κοντά στην παραλία έχουν παραμορφωθεί από τα στοιχεία της φύσης, η βλάστηση στο εσωτερικό του δάσους εντελώς διαφορετική.

Το Trollskogen αποτελεί μέρος ενός φυσικού καταφυγίου, που προστατεύει τη μοναδική οικολογία της περιοχής, συμπεριλαμβανομένων πολλών σπάνιων ειδών εντόμων και μανιταριών.

Μέρη του δάσους έχουν εξαφανιστεί από τη βοσκή των ζώων και την υλοτομία από ντόπιους αγρότες. Ακόμα, περίπου 30 υπεραιωνόβιες βελανιδιές είναι διάσπαρτες ανάμεσα στα στριμμένα πεύκα.

Το πιο διάσημο από αυτές τις βελανιδιές ονομάζεται Trolleken ή «Troll Oak» και είναι ένα από τα παλαιότερα δέντρα στη βορειοανατολική ακτή της Σουηδίας.

Στην περιοχή υπάρχουν αρχαίοι ταφικοί κίονες και περίεργοι κύκλοι από πέτρες, μαζί με υπολείμματα παλαιών οχυρώσεων του 15ου αιώνα, όταν η περιοχή χρησίμευε ως μεγάλη ναυτική βάση στη Βαλτική.

Στην παραλία υπάρχει ακόμα το ναυάγιο ενός πλοίου που προσάραξε κοντά στο δάσος το 1926. Το πλήρωμά του διασώθηκε με μια βάρκα.

Πηγή: Atlas Obscura / Επιμέλεια Snoopit24

Advertisements

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.