ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η κρυμμένη ζούγκλα του Ρήνου!

Δίπλα από τις πολύβουες πόλεις που διασχίζει!

Ο Ρήνος πηγάζει από το ελβετικό καντόνι του Γκράουμπιντεν στις νοτιοανατολικές ελβετικές Άλπεις και αποτελεί μέρος των συνόρων Ελβετίας-Αυστρίας, Ελβετίας-Λίχτενσταϊν, Ελβετίας-Γερμανίας και Γαλλίας-Γερμανίας. Στη συνέχεια ρέει μέσω της Ρηνανίας και εκβάλλει στη Βόρεια Θάλασσα στην Ολλανδία.

Όλες οι εικόνες για αυτόν τον τεράστιο ποταμό που κυκλοφορούν κατά καιρούς, έχουν σχέση με το πέρασμα του μέσα από πόλεις και τη διαμόρφωση του αστικού τοπίου.

Ωστόσο, υπάρχουν και υδροβιότοποι που θυμίζουν ζούγκλα, λίγα μέτρα μακριά από έναν θορυβώδη, πυκνοκατοικημένο δρόμο μιας ευρωπαϊκής πόλης.

Τους «ανακάλυψε» ο φωτογράφος Μάρκο Ζέντλερ (Marco Zedler) που ζει στην Ελβετία, και τους απαθανάτισε με μοναδικό τρόπο, με μια ατμόσφαιρα που παραπέμπει σε μυστηριώδη δάση.

«Ήταν ένα φθινοπωρινό πρωινό με ομίχλη και ήμουν στο δρόμο μου για ένα ραντεβού», περιγράφει ο Zedler. «Από τον δρόμο έβλεπα την κορυφή μιας ξεραμένης σημύδας κρυμμένης πίσω από δέντρα και θάμνους. Αυτό με έκανε περίεργο, καθώς οι σημύδες συνήθως φυτρώνουν μακριά από πυκνοκατοικημένες περιοχές».

Έτσι, άρχισε να ψάχνει για τα κρυμμένα, μυστικά τοπία που απεικονίζονται στην φωτογραφική του σειρά Wetland, με τους υδροβιότοπους του Ρήνου.

Λίγες μέρες αργότερα, ο Zedler επέστρεψε στο συγκεκριμένο σημείο και παρατήρησε ότι υπήρχε ένας μικρός βάλτος. Δεν μπορούσε να δει πολλά. Όλα ήταν κατάφυτα.

Όμως, καθώς περπατούσε σε αυτή την περιοχή κατά μήκος του ποταμού Ρήνου, ήταν σαν να περνούσε μέσα από αυτό που ονομάζει «μαγική πύλη». Από τη μια στιγμή στην άλλη μεταφέρθηκε από έναν θορυβώδη, πυκνοκατοικημένο δρόμο σε έναν κόσμο της φύσης και της μοναξιάς.

Σε διάστημα περίπου τριών χρόνων, ο Zedler επισκέφθηκε αυτή την περιοχή αρκετές φορές το χρόνο, τραβώντας εικόνες για τις φωτογραφικές του σειρές.

Συνεχίζει να ψάχνει για μια οπτική σύνδεση με το αστικό περιβάλλον που υπάρχει λίγο έξω από αυτό το φαινομενικά ξεχασμένο καταφύγιο, προκειμένου να καταγράψει την αντίθεση δύο διαφορετικών κόσμων.

Πηγή: Feature Shoot / Επιμέλεια Snoopit24

Advertisements

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.