ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Απίστευτες παραμορφώσεις δρόμων!

Δεν είναι κολάζ ή photoshop, αλλά εικόνες που προέρχονται από το Google Earth!

Ο καλλιτέχνης και προγραμματιστής Κλέμεντ Βάλα (Clement Valla), που έχει έδρα το Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης, διερευνά τον τρόπο με τον οποίο ο άνθρωπος αντιλαμβάνεται τον κόσμο μέσω του υπολογιστή.

Ενδιαφέρεται για διαδικασίες που δημιουργούν διάφορες δυσλειτουργίες και άγνωστα αντικείμενα, τα οποία σκιάζουν την πραγματικότητα όπως την ξέρουμε.

Οι «Καρτ ποστάλ από το Google Earth» είναι μια συνεχής σειρά στιγμιότυπων από το Google Earth που συλλαμβάνει τέτοιες ανωμαλίες, όπου η πραγματικότητα του κόσμου γύρω μας είναι στρεβλωμένη με άγνωστους τρόπους.

«Ανακάλυψα παράξενες στιγμές όπου η ψευδαίσθηση μιας απρόσκοπτης αναπαράστασης της επιφάνειας της Γης φαίνεται να καταρρέει», εξηγεί ο Βάλλα για τις εικόνες που έχει συλλέξει.

Ο Clement πίστευε αρχικά ότι αυτό που είδε ήταν στην πραγματικότητα δυσλειτουργίες, αλλά μετά από στενότερη επιθεώρηση συνειδητοποίησε ότι δεν ήταν κάτι τέτοιο.

«Πρόκειται για μια ακραία κατάσταση, δηλαδή μια ανωμαλία στο σύστημα, μια μη τυπική λειτουργία, μια απόκλιση, αλλά όχι ένα λάθος», διευκρίνισε.

Η παράξενη και επιπλέουσα εμφάνιση, που θυμίζει πίνακες του Νταλί, εφιστά την προσοχή μας στο πώς λειτουργεί το Google Earth, και ποιες διεργασίες συμβαίνουν κατά τη σύνταξη των χαρτών του.

«Αυτές οι εκπληκτικές εικόνες εστιάζουν σε αυτή καθεαυτή τη διαδικασία, στο δίκτυο αλγορίθμων, υπολογιστών, συστημάτων αποθήκευσης, αυτοματοποιημένων φωτογραφικών μηχανών, πιλότους, μηχανικούς, φωτογράφους, επιθεωρητές και τελικά τους χάρτες που δημιουργούν», πρόσθεσε ο Βάλα.

Πηγή: Bored Panda / Επιμέλεια Snoopit24

Advertisements

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.