ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τατουάζ με κωδικούς!

Ρεαλιστικά πορτρέτα βγαλμένα από κομπιούτερ!

Χρησιμοποιώντας τον κώδικα ASCII με τους χαρακτήρες που περιλαμβάνονται σε προγράμματα ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή, ο Κύπριος καλλιτέχνης του τατουάζ Ανδρέας Βροντής, δημιουργεί ένα νέο είδος τέχνης.

Ο Βροντής σχεδιάζει τα πορτρέτα του με αυτόν τον βασικό κώδικα, σε κομπιούτερ και το αντιγράφει σαν αυτοκόλλητο στο σημείο που θέλει να κάνει το τατουάζ.

Αφού ολοκληρωθεί αυτή η βασική φάση, με τη βελόνα του περνά όλους τους χαρακτήρες, δημιουργώντας ένα μονόχρωμο γκρι πορτρέτο.

Όπως λέει ο ίδιος, του πήρε πολλά χρόνια για να την αναπτύξω και να τελειοποιήσει αυτή τη διαδικασία. «Υπάρχουν πολλά προγράμματα υπολογιστών. Ωστόσο, το αποτέλεσμα δεν είναι τόσο ρεαλιστικό όσο θα σκεφτόταν κανείς.

»Μερικές φορές ξεκινώ με ένα τυχαίο πρόγραμμα μόνο για να βρω μια γενική ιδέα για το πώς θα φαίνεται ένα πορτρέτο, αλλά δεν μένω εκεί. Προσπαθώ να ορίσω το πορτρέτο με τους δικούς μου όρους».

Ο Βροντής εργάζεται εδώ και έξι χρόνια και έκανε το πρώτο του τατουάζ στον πατέρα του, αλλά με ένα παραδοσιακό ύφος και θέμα, με δύο χέρια που προσεύχονταν.

Το 2015 έκανε ένα πορτρέτο του Τζον Λένον για το πρώτο του τατουάζ ASCII. Όπως ισχυρίζεται, είναι ο μοναδικός
καλλιτέχνης τατουάζ με ASCII στον κόσμο.

«Είμαι πάντα συναρπασμένος με το πώς ένα απλό σχέδιο γραμματοσειράς θα μπορούσε να δημιουργήσει τόσο μεγάλη συμμετρία και λεπτομέρεια στο τελικό αποτέλεσμα», δήλωσε ο Βροντής.

«Τα γράμματα, οι αριθμοί και τα σημεία στίξης δεν είναι παρά απλές μορφές, αλλά όταν όλα συναντώνται γίνονται πολύ περισσότερα από αυτό».

Και προσθέτει: «Οι γραμμές είναι πολύ λεπτές και τα γράμματα είναι τόσο κοντά μεταξύ τους, έτσι κατά μία έννοια δεν υπάρχει περιθώριο για λάθη»,

»Είναι μια μακρά διαδικασία και μια εξαντλητική. Μπορεί να χρειαστούν έως και οκτώ ώρες μέχρι να γίνει το τατουάζ και πρέπει να παραμείνω συγκεντρωμένος μέχρι το τέλος».

Το μοναδικό στυλ του έχει κερδίσει διεθνή αναγνώριση στη σκηνή τατουάζ, καθώς προωθεί μια νέα αντίληψη στο χώρο του τατουάζ.

«Ένας πιο παραδοσιακός τύπος δερματοστιξιών αντιπροσωπεύει ίσως τα πράγματα με τρόπο που είναι ακριβής και αληθινός. Αυτός ο τύπος σχεδίου κάνει το ίδιο πράγμα, αλλά με πιο περίπλοκο και δημιουργικό τρόπο», επισημαίνει.

Πηγές: Τhe Αwesomer και Μotherboard / Βίντεο ART INSIDER / Επιμέλεια Snoopit24

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.