ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Όλοι βγάζουν τις ίδιες φωτογραφίες!

Η απόλυτη επανάληψη στα ίδια ή παρόμοια τοπία!

Η τάση που επικρατεί στα social media είναι οι selfies σε διάσημα τοπία ή επαναλαμβανόμενα κλισέ που σε κάνουν να αισθάνεσαι ότι έχεις πάθει deja vu.

Ιδιαίτερα στο Instagram όλες αυτές οι φωτογραφίες αρχίζουν να φαίνονται ίδιες, άσχετα από το πρόσωπο που τις τράβηξε και τον χρόνο. Είναι σαν να θέλουν να μιμηθούν την ιδέα του άλλου.

Αυτό διαπίστωσε ο ανώνυμος λογαριασμός Insta Repeat, ο οποίος έχει αφιερωθεί στην προβολή της «οπτικής ομοιομορφίας» πολλών φωτογραφιών του Instagram, στην παρακολούθηση των «τάσεων», αναζητώντας τους «πρωτοπόρους» που επηρεάζουν τους άλλους και θέλουν να τραβούν στους ίδιους ή παρόμοιους τόπους, τις ίδιες πόζες.

Πίσω από το λογαριασμό είναι ένας σκηνοθέτης και καλλιτέχνης που ζει στο Άνκορετζ (Anchorage) της Αλάσκας και όπως λέει, σκοπός είναι να επικρίνει αυτό το φαινόμενο.

Ζώντας στην Αλάσκα, «μια τεράστια έρημο όπου έρχονται να εξερευνούν πολλοί «τυχοδιώκτες»», εντυπωσιάστηκε από το πώς οι ίδιοι λίγοι τόποι και τα ίδια φωτογραφικά σενάρια συνεχίζουν να εμφανίζονται ξανά και ξανά στα social media.

Με τη συλλογή αυτών των εικόνων αποδεικνύει ότι ενώ πολλοί άνθρωποι μπορεί να πιστεύουν ότι είναι αρκετά ξεχωριστοί, εν γνώσει τους ή όχι, ακολουθούν μια γενική φόρμουλα που έχει διατυπωθεί και έχει γίνει αμέτρητες φορές πριν.

Είναι σίγουρα μια συναρπαστική ιδέα, που παρουσιάζει κάποιες αλήθειες για το «παιχνίδι» που παίζεται από τον άνθρωπο, ο οποίος επηρεάζει τους άλλους στην επανάληψη.

Βέβαια, η σελίδα έχει αντιμετωπίσει αρνητικά σχόλια, άσχετα αν δεν έχει σκοπό να επικρίνει ή να υποτιμήσει κανέναν. «Ενδιαφέρομαι να διερευνήσω την επιλογή να φτιάξω μια εικόνα που, ουσιαστικά, έχει ήδη γίνει», επισημαίνει ο Insta Repeat.

Πηγή: Bοred Panda / Επιμέλεια Snoopit24

Advertisements

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.