ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ

Πύργος σπονδυλική στήλη!

Θα είναι ο ψηλότερος στην Αυστραλία!

 

Τα 356,2 μέτρα θα φτάνει ο πύργος κατοικιών στη Μελβούρνη, που σχεδίασαν οι αρχιτεκτονικές εταιρείες UNStudio και Cox Architecture, οι οποίες κέρδισαν τον διαγωνισμό για το ψηλότερο κτίριο στην Αυστραλία.

Μαζί με αυτόν θα κατασκευαστεί και άλλος ένας μικρότερος, στα 252,2 μέτρα ύψος που θα φιλοξενεί γραφεία, καταστήματα, ένα ξενοδοχείο, εστιατόρια και μπαρ.

 

Το συγκρότημα των δίδυμων πύργων ονομάζεται «πράσινη σπονδυλική στήλη», και θα συμπληρωθεί από έναν βοτανικό κήπο προσβάσιμο από το κοινό, ενώ το πράσινο θα ξεχυλίζει από τις προσόψεις και των δύο πύργων οι οποίοι θα είναι ο ένας απέναντι από τον άλλον.

Η UNStudio και η Cox Architecture σχεδίασαν τους ουρανοξύστες να έχουν «πράσινες σπονδυλικές στήλες» που ανεβαίνουν από το έδαφος στην κορυφή και των δύο πύργων.

Αυτές οι «σπονδυλικές στήλες» θα διαθέτουν πράσινο και υπαίθριους χώρους από φυσικά υλικά, ενώ τα μπαλκόνια θα περιστρέφονται καθώς ανεβαίνει το κτίριο.

Ένα βάθρο που συνδέει τα δύο κτίρια θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, ένα σχολείο, κέντρο ημερήσιας φροντίδας, βιβλιοθήκη, κινηματογράφο, αμφιθέατρο.

Η πράσινη σπονδυλική στήλη θα είναι μεγαλύτερη κατά 30 μέτρα από το ψηλότερο κτίριο της Αυστραλίας – ο πύργος Q1 ύψους 322,5 μέτρων στην Gold Coast και 50 μέτρα υψηλότερος από τον πύργο Eureka – το σημερινό ψηλότερο κτίριο της Μελβούρνης.

Πηγή: De Zeen / Επιμέλεια Snoopit24

Advertisements

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.