ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Βουτιές μέσα σε παγετώνα

Για όσους αντέχουν να το κάνουν!

Έξω από όσα γνωρίζαμε για χειμερινή κολύμβηση είναι αυτό που γίνεται σε παγετώνα στην Αυστρία, 3.250 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, όπου οι θερμοκρασίες κυμαίνονται από 0 έως -2 βαθμούς Κελσίου.

Η τοποθεσία είναι φυσική και δεν χρειάστηκε ανθρώπινη παρέμβαση, με το νερό να διατηρεί την ίδια σχεδόν θερμοκρασία όλους τους μήνες του χρόνου, ακόμα και αν έξω από τον παγετώνα ο υδράργυρος έχει πέσει κάτω από τους -25 ή -30 βαθμούς Κελσίου.

Το Nature Ice Palace, όπως λέγεται η σπηλιά του παγετώνα Χάιντερτουξ (Hintertux Glacier), είναι προορισμός για τολμηρούς και καθημερινά το επισκέπτονται γύρω στα 400 άτομα, τα οποία θέλουν να δοκιμάσουν τις αντοχές τους με κολύμπι μέσα στους πάγους.

Το ξεχωριστό αυτό σπορ έχει αρχίσει να κερδίζει σταθερά δημοτικότητα από το 2009 και ο Διεθνής Σύνδεσμος Παγοδρομιών φιλοξενεί ετήσια παγκόσμια πρωταθλήματα για το ποιος μπορεί να αντέξει περισσότερο κάτω από ψυχρό νερό, ενώ επίσης πιέζει για να αναγνωριστεί το άθλημα στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο Πρόεδρος του Αυστριακού Συλλόγου Παγοδρομίας, Τζόζεφ Κέμπερλ (Josef Koeberl), κάλεσε τα τολμηρά μέλη του συλλόγου να περάσουν τρεις μέρες στο Hintertux στο Τιρόλο για εκπαίδευση στις εσωτερικές λίμνες και ποταμούς μήκους 75 μέτρων και βάθους μέχρι 30 μέτρων, απ’ όπου και οι εικόνες.

Εκείνοι που συμμετέχουν στο άθλημα, πρέπει να κολυμπούν χωρίς βοήθεια, χρησιμοποιώντας μόνο γυαλιά, σκούφο και το μαγιό τους. Οι κολυμβητές συγκεντρώνονται στην είσοδο του Nature Ice Palace, και με βάρκα φτάνουν στον παγωμένο θάλαμο.

Μετά την κολύμβηση, οι συμμετέχοντες λούζονται σε ένα εξωτερικό ρέμα με νερά του παγετώνα, που είναι  πιο ζεστά από εκείνα που έκαναν βουτιές.

Πηγή: Avax News / Επιμέλεια Snoopit24

Advertisements

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.