ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ζωγραφιές αστικών τοπίων με απίστευτες λεπτομέρειες!

Οι ίδιοι χώροι από άλλες οπτικές γωνίες!

Ο Βρετανός καλλιτέχνης Νέιθαν Γουόλς (Nathan Walsh) δημιουργεί τόσο ρεαλιστικούς πίνακες ζωγραφικής, που μοιάζουν με φωτογραφίες. Το ενδιαφέρον είναι ότι στις περισσότερες περιπτώσεις ζωγραφίζει τον ίδιο χώρο από άλλη γωνία.

Το τελευταίο του έργο «Catching Fire» δημιουργήθηκε από ένα συνδυασμό φωτογραφιών που τράβηξε κατά τη διάρκεια τριών επισκέψεων στη Νέα Υόρκη σε περίοδο δύο ετών.

Η ζωγραφική καταγράφει με μεγαλύτερη ακρίβεια την αίσθηση της Times Square, μάλλον μια ακριβή αναπαράσταση, παρουσιάζοντας πολλαπλά σημεία του ορίζοντα, για να κάνει τον θεατή να αισθάνεται σαν να βρίσκεται στο κέντρο της ευρύτερης περιοχής.

Εκτός από τη λήψη πολλών φωτογραφιών της τοποθεσίας που επιλέγει, ο Walsh ξοδεύει επίσης χρόνο σχεδιάζοντας το τοπίο του σε μια σειρά σχεδίων σε μικρογραφία.

Αφού ολοκληρώσει την προεργασία του με φωτογραφίες και σκίτσα, επιστρέφει στη χώρα του και το ζωγραφίζει, ακολουθώντας πιστά την πραγματικότητα που αποτυπώνονται στις εικόνες και όχι στην προσωπική του αίσθηση.

Βέβαια, όπως λέει, δεν κάνει μια μηχανική μεταφορά των φωτογραφιών στον καμβά, αλλά δημιουργεί το κάθε τοπίο από το μηδέν και με μια ελεύθερη προσέγγιση.

Επιλέγοντας τμήματα από μια ποικιλία φωτογραφιών από κάθε τόπο, ο Walsh είναι σε θέση να κατασκευάσει τη δική του πραγματικότητα μέσα σε ένα αστικό περιβάλλον.

Αυτό περιλαμβάνει την μετατόπιση βασικών στοιχείων των ζωγραφιών του σε αυτό που περιγράφει ως διαφορετικές «ζώνες» προοπτικής, οι οποίες επιτρέπουν στα έργα του να σχετίζονται στενότερα με το πώς βιώνουμε μια πόλη την ώρα που περπατάμε μέσα από αυτήν.

Τα τελευταία τρία χρόνια, οι πίνακες του Walsh άρχισαν να επικεντρώνονται περισσότερο στις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στη συγκεκριμένη τοποθεσία που ζωγραφίζει, δίνοντας βαρύτητα στις αντανακλάσεις των πεζοδρομίων, κατά τη διάρκεια μίας καταιγίδας ή στις γεωμετρικές δέσμες φωτός που διεισδύουν σε έναν αστικό χώρο κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Πηγή: Colossal / Επιμέλεια Snoopit24

Advertisements

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.