ΒΙΝΤΕΟ

Τα ερείπια της Πομπηίας από ψηλά!

Εντυπωσιακό βίντεο από drone!

H Πομπηία βρίσκεται έξω από τη Νάπολη, και η αρχαία πολυσύχναστη πόλη διατηρήθηκε, αφού θάφτηκε κάτω από ηφαιστειακή τέφρα κατά τη διάρκεια της έκρηξης του 79 μ.Χ. του Βεζούβιου.

Χάρη στο Rusty’s History Zone γίνεται μια γρήγορη περιήγηση από ψηλά στον κεντρικό δρόμο της πόλης, με τα ερείπια των καμμένων σπιτιών στις δυο πλευρές του.

Εάν είστε περίεργοι για τα ανυψωμένα μπλοκ που εμφανίζονται στον πέτρινο δρόμο, εξυπηρετούσαν έναν πρακτικό σκοπό: στην Πομπηία, οι δρόμοι λειτουργούσαν ως κανάλια αποστράγγισης και αποχέτευσης.

Τα μπλοκ επέτρεπαν στους πεζούς να διασχίζουν τον δρόμο, διατηρώντας τον καθαρό και οι ανυψωμένες πέτρες άφηναν αρκετό χώρο, ώστε τα καροτσάκια και οι άμαξες να μπορούν να περνούν απρόσκοπτα.

Δεδομένου ότι η Πομπηία καταχωρήθηκε ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO το 1997, υπήρξαν ανησυχίες σχετικά με τη διατήρησή της.

Το τεράστιο μέγεθος της πόλης, σε συνδυασμό με μια πληθώρα προβλημάτων που σχετίζονται με την υποβάθμιση των καιρικών συνθηκών, τον βανδαλισμό και την έλλειψη χρηματοδότησης για τη συντήρηση, έχουν προκαλέσει κόκκινες σημαίες.

Στην πραγματικότητα, ο χώρος κινδυνεύει να καταχωρηθεί στη λίστα της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO με τις απειλούμενες περιοχές.

Ευτυχώς, υπάρχουν πολλοί ιταλικοί και διεθνείς οργανισμοί, όπως το Σχέδιο Διατήρησης Βιώσιμης Πομπηίας, που εργάζονται για να τη διατηρήσουν σε καλή κατάσταση.

Πηγή: My Modern Met / Βίντεο Rusty’s History Zone / Επιμέλεια Snoopit24

Advertisements

Κατηγορίες:ΒΙΝΤΕΟ

Tagged as: , ,

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.