ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ

Οι 10 πιο σπάνιες φυλές σκύλων

Είναι ιδιαίτερες και αξιολάτρευτες.

Είναι πολύ δύσκολο το κριτήριο για να επιλέξεις τον αγαπημένο σου σκύλο, καθώς όλοι έχουν κοινά χαρακτηριστικά, όπως η αγάπη για τον ιδιοκτήτη του, το απόλυτο δόσιμό του, η συντροφικότητα του.

Υπάρχουν, όμως, και ορισμένες φυλές που πραγματικά είναι σπάνιες, καθώς κάποιες από αυτές είναι πανάρχαιες και άλλες κινδυνεύουν να εξαφανιστούν για διαφόρους λόγους.

Estrela Mountain Dog

Τα Εστρέλα Μάουνταιν (Estrela Mountain Dog) είναι από τις παλαιότερες φυλές σκύλων στην Ιβηρική Χερσόνησο. Προέρχονται από την Πορτογαλία και είναι κλασσικοί ποιμενικοί σκύλοι, που προσέχουν τα ζώα στις φάρμες.

Lagotto Romagnolo

Το Λαγκότο Ρομανιόλο (Lagotto Romagnolo) είναι μια αρχαία φυλή που προέρχεται από την περιοχή  Ρομάνια (Romagna) της Ιταλίας.

Είναι παιχνιδιάρικο, αλλά είναι και το μόνο καθαρόαιμο σκυλί στον κόσμο, αναγνωρισμένο ως εξειδικευμένο για την αναζήτηση μανιταριών.

Otterhound

Λιγότερο από 800 μέλη από αυτή την παλιά βρετανική φυλή σκύλων του νερού υπάρχουν στον κόσμο σήμερα. Όταν οι υδροβιότοποι έγιναν προστατευόμενο είδος το 1978, η χρησιμότητα του Ότερχουντ (Otterhound) σημείωση απότομη κάμψη.

Αλλά οι ιδιοκτήτες μερικών καθαρόαιμων σκύλων είναι αποφασισμένοι να διατηρήσουν τη φυλή ζωντανή.

Azawakh

Τα Αζάουακ (Azawakh) είναι αφρικανικά σκυλιά που αγαπούν να τρέχουν, οπότε δεν είναι περίεργο πώς είναι λεπτά και αδύνατα.

Είναι πιστά, στοργικά, αλλά αποφεύγουν την πολυκοσμία και όταν βλέπουν πολλούς ανθρώπους μαζί, απομακρύνονται.

Kooikerhondje

Αυτή η παλιά φυλή από τις Κάτω Χώρες υπήρξε αποκλειστικά για το κυνήγι της πάπιας. Το Κουικερχόντζ (Kooikerhondje) σχεδόν εξαφανίστηκε μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, και είναι ιδιαίτερα σπάνιο σήμερα.

Griffon Nivernais

Η παλιά γαλλική φυλή σκύλων χάθηκε σχεδόν μετά τη Γαλλική Επανάσταση, αλλά οι ορισμένοι κτηνοτρόφοι, δεσμεύτηκαν να τη φέρουν πίσω, και το κατάφεραν.

Το Γκριφόν Νιβερνέ (Griffon Nivernais) έχει κυρίαρχη προσωπικότητα και δεν είναι ιδανικό για εκείνους που παίρνουν σκύλους πρώτη φορά.

Xoloitzcuintli

Το Ζολουιτσκουντλί (Xoloitzcuintli) ή Ζόλο είναι το μεξικάνικο άτριχο σκυλί, το οποίο είναι το πρώτο σκυλί της Αμερικής.

Είναι μία από τις παλαιότερες και πιο σπάνιες φυλές στον κόσμο, ενώ σήμερα θεωρείται ο επίσημος σκύλος του Μεξικού.

Vlcak

Το Βλίτσακ (VlcakGriffon Nivernais), επίσης γνωστό ως Τσεχοσλοβάκικος λύκος, δημιουργήθηκε ύστερα από μια πειραματική συνεύρεση καρπιανού λύκου και ενός γερμανικού ποιμενικού.

Σύμφωνα με στοιχεία του 2014 πιστεύεται ότι υπάρχουν ελάχιστα σε όλο τον κόσμο και μόνο 208 στις ΗΠΑ.

Lundehund

Αυτά τα δραστήρια και αξιόπιστα σκυλιά σχεδόν χάθηκαν μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Το Νορβηγικό Λούντεχουντ (Lundehund) εκτράφηκε για να κυνηγά τα θαλασσοπούλια πάφιν (puffin).

Σήμερα, τόσο τα puffin, όσο και τα Lundehund προστατεύονται από τη νορβηγική νομοθεσία.

Ridgeback

Η φυλή Ρίτζμπακ (Ridgeback) της Ταϊλάνδης, είναι μια από τις παλαιότερες στον κόσμο των σκύλων. Παραμένει εξαιρετικά σπάνια έξω από αυτή τη χώρα.

Πηγή: Bored Panda / Επιμέλεια Snoopit24

Advertisements

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.