ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Βράχια μανιτάρια!

Ακόμη, εκεί βρίσκονται απολιθωμένα δέντρα και οστά δεινοσαύρων!

Στο Μπλούμφιλντ (Bloomfield), στο Νέο Μεξικό, υπάρχει «η περιοχή μελέτης Ah-Shi-Sle-Pah Wilderness», η οποία αποτελεί ένα «χάρτη» της εξέλιξης του πλανήτη.

Το έδαφος είναι γεμάτο με παράδοξους γεωλογικούς σχηματισμούς, βράχους που μοιάζουν με μανιτάρια και τοτέμ, απολιθωμένα οστά προϊστορικών ζώων, οστράκων, αλλά και δέντρων.

Με τα πορτοκαλί και κόκκινα χρώματα να κυριαρχούν, αυτό το ασυνήθιστο τοπίο θυμίζει εικόνες που έχουν τραβηχτεί στον πλανήτη Άρη.

Η «εξωγήινη» περιοχή είναι ένα κρυμμένο θαύμα και βρίσκεται στην άγονη λεκάνη του Σαν Χουάν του βορειοδυτικού Νέου Μεξικού, σε έκταση 6.563 στρεμμάτων.

Γεωλογικά, αποτελείται από στρώματα ψαμμίτη, σχιστόλιθου, λασπώδους λίθου και ασφαλτούχου άνθρακα που είχαν εναποτεθεί πριν από 75 εκατομμύρια χρόνια κατά την ύστερη Κρητιδική εποχή.

Αμέτρητες χιλιετίες αιολικών, υδάτινων και ατμοσφαιρικών συνθηκών οδήγησαν στη διάβρωση των στρωμάτων, δημιουργώντας το σουρεαλιστικό και αλλόκοτο τοπίο.

Λόγω της γεωλογικής της ηλικίας και του κλίματος, η περιοχή είναι πλούσια σε απολιθώματα ζώων και φυτών. Τα οστά προϊστορικών κροκοδείλων, χελωνών, ψαριών και δεινοσαύρων είναι διασκορπισμένα σε όλο το έδαφος, μαζί με απολιθωμένους κορμούς δέντρων.

Πηγή: Atlas Obscura / Επιμέλεια Snoopit24

Advertisements

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.