ΝΕΑ

Μυστηριώδης ουσία βρέθηκε πάνω σε μετεωρίτη!

Είναι «σκληρότερη από το διαμάντι», λένε οι επιστήμονες!

Ένας μετεωρίτης που είχε πέσει το 2016 στη Σιβηρία, στη Δημοκρατία της Μπουργιατίας, επιφύλασσε μια έκπληξη για τους Ρώσους επιστήμονες που τον ανέλυαν από τότε.

Περιέχει μια νέα ουσία με μοριακή δομή, την οποία δεν έχει ξαναδεί ποτέ κανένας. Οι ειδικοί λένε ότι η ουσία αυτή σχηματίστηκε στο Διάστημα, όπως τόσες άλλες που εντοπίζονται σε μετεωρίτες, αλλά κάτι τέτοιο είναι εντυπωσιακό.

Από τη στιγμή που εντοπίσθηκε ο μετεωρίτης, έγιναν εκτεταμένες αναλύσεις στο Πανεπιστημίου του Νοβοσιμπίρσκ και στο Γεωλογικό Ινστιτούτο στο Σιβηρικό Τμήμα της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών.

Οι ποσότητες της νέας ουσίας ήταν τόσο μικρές, και ο εντοπισμός τους έγινε μέσω ειδικών δοκιμών, συμπεριλαμβανομένης της περίθλασης ηλεκτρονίων αντί της παραδοσιακής ανάλυσης με ακτίνες Χ.

Οι επιστήμονες δήλωσαν ότι ο μετεωρίτης έχει υποβληθεί σε θερμοκρασίες πάνω από 1.000 βαθμούς Κελσίου, που σχηματίζουν ενώσεις, οι οποίες δημιουργούν πρώιμα ορυκτά, ένα από τα οποία είναι το «uakitite», όπως ονόμασαν το νέο ορυκτό.

«Το μέγεθος των κόκκων «uakitite είναι συνήθως μικρότερο των 5 μικρομέτρων», διευκρίνισαν. Οι φυσικές ιδιότητες του ήταν πολύ δύσκολο να εκτιμηθούν λόγω του μικροσκοπικού μεγέθους του.

Ωστόσο, οι ερευνητές πιστεύουν ότι το ορυκτό έχει μια κίτρινη και διαφανή μεταλλική λάμψη και είναι τόσο σκληρό όσο ένα διαμάντι.

Πηγή: Daily Mail / Επιμέλεια Snoopit24

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.