ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ

Ο σκύλος που επικήρυξαν οι έμποροι ναρκωτικών!

Είχε γίνει μεγάλο εμπόδιο στις δουλειές τους!

Η Σόμπρα (Sombra) είναι ένα εκπαιδευμένο σκυλί, το οποίο χρησιμοποιεί η Αστυνομία στην Κολομβία στο αεροδρόμιο της Μπογκοτά για τον εντοπισμό των ναρκωτικών που προωθούν τα καρτέλ.

Φαίνεται όμως ότι έκανε πολύ καλά τη δουλειά της, ανιχνεύοντας τα ναρκωτικά σε απίθανες κρυψώνες. Ο αρχηγός του καρτέλ την επικήρυξε, προσφέροντας αμοιβή που κυμαίνεται από 20 έως 200 εκατομμύρια κολομβιανά πέσος (7,000 έως 70,000 δολάρια), για τη σύλληψη ή τη δολοφονία της.

Ο εξάχρονος γερμανικός ποιμενικός σκύλος είναι εδώ και και αρκετό καιρό, αγκάθι για τους εμπόρους. Τα τελευταία χρόνια, βοήθησε την αστυνομία της Κολομβίας να κάνει πάνω από 200 συλλήψεις και να ανακαλύψει περίπου εννέα τόνους ναρκωτικών.

Η Sombra, που μεταφράζεται «σκιά» στα ισπανικά, έχει γίνει κάπως ηγέτης του αγώνα κατά των καρτέλ των ναρκωτικών και η δράση της προβάλλεται ιδιαίτερα από τα ΜΜΕ. Αλλά για τους εμπόρους που χάνουν χρήματα εξαιτίας της μύτης της που μοιάζει με ραντάρ, είναι μια απειλή, η οποία πρέπει να εξαλειφθεί.

Για το σκοπό αυτό, οι Ουραμπένος (Urabeños), που θεωρείται το μεγαλύτερο καρτέλ της χώρας, επικήρυξε τη σκυλίτσα, η οποία έχει αλλάξει αεροδρόμιο ελέγχου και συνοδεύεται πλέον από ομάδα αστυνομικών, για να μην εκτελεστεί το συμβόλαιο εναντίον της.

«Το γεγονός ότι θέλουν να βλάψουν τη Sombra και προσφέρουν μια τόσο μεγάλη ανταμοιβή για τη σύλληψη ή το θάνατό της, δείχνει την επίδραση που είχε στα κέρδη του καρτέλ», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.

«Τα τελευταία τρία χρόνια έχει γίνει το μαρτύριο του Οτονιέλ (Otoniel)», αποκάλυψε σε tweet η Αστυνομία. Otoniel είναι το ψευδώνυμο του Ντάιρο Αντόνιο Ουσέγκα (Dairo Antonio Úsuga), του ηγέτη των Urabeños

Η Sombra έγινε γνωστή το 2016, όταν οδήγησε τους αστυνομικούς σε ένα δοχείο μπανάνας που περιείχε 2.958 κιλά υδροχλωρικής κοκαΐνης.

Τον Μάιο του 2017 ανακάλυψε πάνω από ένα τόνο κοκαΐνης και ένα μήνα αργότερα ανακάλυψε άλλους 5,3 τόνους κοκαΐνης έτοιμους να μεταφερθούν από τη χώρα.

Συνολικά, η… μύτη της Sombra οδήγησε σε 245 συλλήψεις, οπότε δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς γιατί οι Urabeños είναι πρόθυμοι να πληρώσουν για να την εξαφανίσουν.

Πηγή: Oddity Central / Βίντεο EL TIEMPO / Επιμέλεια Snoopit24

Advertisements

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.