ΖΩΗ

Ο πιο μοναχικός άνθρωπος του πλανήτη!

Ζει μόνος του για πάνω από 20 χρόνια!

Ο μυστηριώδης άνθρωπος που καταγράφηκε σε βίντεο να κόβει δέντρα στον Αμαζόνιο, χαρακτηρίστηκε από τα ΜΜΕ «ο άνθρωπος της τρύπας», που ζει σε μια μικροσκοπική καλύβα και ανοίγει τρύπες στο έδαφος για να πιάνει ζώα.

Ο μοναχικός ιθαγενής απαθανατίσθηκε να κόβει ένα δέντρο με χειροποίητο τσεκούρι, και όταν αντιλήφθηκε την παρουσία άλλων ανθρώπων, εξαφανίστηκε μέσα στο δάσος.

Πολυ λίγα είναι γνωστά για αυτήν τη μοναχική φιγούρα, που χαρακτηρίζετα ως «uncontacted» – που σημαίνει ότι ποτέ δεν μίλησε σε κανέναν άνθρωπο από τον έξω κόσμο και τον πολιτισμό.

Πιστεύεται ότι είναι μεταξύ 55 και 60 ετών, ενώ το όνομα του, η φυλή και η γλώσσα του παραμένουν ένα μυστήριο. Αυτός ο άνθρωπος ζει μόνος του για τουλάχιστον 22 χρόνια, αφού τα υπόλοιπα πέντε μέλη της οικογένειας του δολοφονήθηκαν από γαιοκτήμονες σε «γενοκτονική επίθεση» το 1996.

Οι εικόνες και το βίντεο θεωρούνται απόδειξη ότι εξακολουθεί να υπάρχει για να προστατεύει το δικαίωμα του στην γή του.

Η διευθύντρια του ιδρύματος για την υπεράσπιση των ιθαγενών (Survival International), Φιόνα Γουότσον (Fiona Watson), πιστεύει ότι ο μοναχικός περιπλανώμενος είναι σύμβολο για τη σημασία της ανθρώπινης ποικιλομορφίας, ένα σύμβολο που πρέπει να προστατευθεί.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που συγκεντρώθηκαν από τις γειτονικές φυλές, ο «άνθρωπος της τρύπας» θεωρείται ο μοναδικός επιζών από ένα κύμα γενοκτονικών επιθέσεων.

»Πιστεύουμε ότι οι περισσότεροι από την οικογένειά του δολοφονήθηκαν από γαιοκτήμονες και κτηνοτρόφους που κατέλαβαν μέρος του Αμαζονίου κατά τη διάρκεια μιας νέας δίψας για οικόπεδα και κέρδος στη δεκαετία του ’80», επισήμανε η Watson.

»Αυτό που είναι σημαντικό είναι να σεβόμαστε την προφανή του επιθυμία να μείνει μόνος του, να μην επικοινωνήσουμε μαζί του και να προστατεύσουμε την επικράτειά του, ώστε να μπορέσει να ζήσει το υπόλοιπο της ζωής του με ειρήνη», τόνισε.

Οι οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στον Αμαζόνιο για την προστασία των ιθαγενών, τον είχαν εντοπίσει το 1996 και από τότε προσπαθούσαν να τον βρουν και πάλι.

Το 2005, ακτιβιστές πήγαν στην περιοχή του και είδαν τις τρύπες που είχε σκάψει γύρω από τον χώρο του, το σπίτι και τα φυτά του, αλλά δεν είδαν τον ίδιο.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι υπάρχουν 113 ασυνήθιστες φυλές που ζουν στον Αμαζόνιο της Βραζιλίας – από τις οποίες έχουν επιβεβαιωθεί 27 ομάδες.

Υπάρχουν επίσης 15 φυλές στο Περού και άλλες στη Βολιβία, τον Ισημερινό και την Κολομβία. Οι φυλές κυνηγούν με φυσητήρες, τόξα και βέλη και οι γλώσσες τους ανήκουν σε γλωσσικές ομάδες ή «κορμούς», που ενδεχομένως να να διαφέρουν ​​μεταξύ τους.

Πηγές: The Sun και Guardian / Επιμέλεια Snoopit24

Advertisements

1 reply »

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.