ΝΕΑ

Τα σπίτια που θα γίνουν στον Άρη!

Η NASA ανακοίνωσε τους νικητές του διαγωνισμού.

Σπίτια-οικότοπους, που θα είναι κατασκευασμένα από 3D εκτυπωτή, και μέσα σε αυτά θα καλλιεργούνται φυτά για παραγωγή οξυγόνου και διατροφή, παρουσίασαν οι πέντε νικητές του σχετικού διαγωνισμού που είχε προκηρύξει η NASA.

Οι συμμετέχοντες είχαν καλέσει αρχιτεκτονικές και επιστημονικές ομάδες να σχεδιάσουν ένα βιώσιμο καταφύγιο για πλήρωμα τεσσάρων αστροναυτών, που θα βρίσκονταν σε αποστολή στον Άρη, χρησιμοποιώντας τεχνικές κατασκευής, οι οποίες επιτρέπουν την τεχνολογία της 3D εκτύπωσης.

Οι ομάδες έπρεπε να καταλήξουν σε μια λύση που να αντιμετωπίζει τα θέματα μεταφοράς υλικών από τη Γη στον κόκκινο πλανήτη, καθώς και τις διαφορές στην ατμόσφαιρα και το τοπίο.

Ο καθένας έπρεπε να δημιουργήσει ψηφιακές αναπαραστάσεις των φυσικών και λειτουργικών χαρακτηριστικών ενός σπιτιού στον Άρη, χρησιμοποιώντας εξειδικευμένα εργαλεία λογισμικού.

Η ομάδα Zopherus, που εδρεύει στο Αρκάνσας, πήρε την πρώτη θέση με την 3D κατασκευή της, για την οποία χρησιμοποιήθηκαν υλικά παρόμοια με αυτά που υπάρχουν στην επιφάνεια του Άρη, ώστε να μην χρειάζεται η μεταφορά τους από τη Γη.

Τον εντοπισμό των υλικών και την κατασκευή με την τρισδιάστατη εκτύπωση θα κάνουν εξειδικευμένα ρομπότ. Το σπίτι θα υψώνεται σαν κώνος και θα προσφέρει θέα σε όλη την περιοχή.

Στον διαγωνισμό είχαν συμμετάσχει 18 ομάδες από όλο τον κόσμο, και οι πέντε κορυφαίες θα μοιραστούν ένα χρηματικό βραβείο 100.000 δολαρίων, ανάλογα με τη σειρά που πήραν.

Πηγή: De Zeen / Επιμέλεια Snoopit24

Κατηγορίες:ΝΕΑ

Tagged as: , ,

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.