ΖΩΗ

Ερημίτης μέσω αγγελίας!

Και υπήρχαν δεκάδες υποψήφιοι!

Ένας 58χρονος, πρώην τυπογράφος από το Βέλγιο, ανέλαβε τη θέση του «επίσημου ερημίτη» του Σαλφέντεν (Saalfelden) και ζει σε ένα παρεκκλήσι χτισμένο σε γκρεμό, στη δυτική Αυστρία.

Ο Σταν Βανουτρέτ (Stan Vanuytrecht) ήταν ένας από τους 70 υποψήφιους από τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ινδία, την Αυστραλία και αρκετές άλλες χώρες, οι οποίοι υπέβαλαν αίτηση για την κενή θέση σε ένα από τα τελευταία ερημητήρια της Ευρώπης, μετά από σχετική αγγελία.

Η αγγελία για τη θέση του ερημίτη ανέφερε ως βασικό προσόν του υποψηφίου ότι «πρέπει να είναι ήρεμος και να έχει σύνδεση με τη χριστιανική πεποίθηση».

Το ερημητήριο των ρωμαιοκαθολικών υπάρχει εδώ και 350 χρόνια στην επαρχία του Σάλτσμπουργκ, και δεν έχει όλες τις ανέσεις. Δεν έχει ρεύμα, τρεχούμενο νερό και καλοριφέρ. Αλλά έχει εκπληκτική θέα σε ένα παγετώνα που καλύπτεται από χιόνι.

Η κατοικία των 130 τετραγωνικών τετραγωνικών μέτρων είναι σκαλισμένη σε έναν απότομο βράχο ύψους 1.000 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Συνήθως, ο ερημίτης του Saalfelden ζει στο παρεκκλήσι για πολλά χρόνια και βρίσκει από μόνος τον διάδοχο του. Αλλά ο πιο πρόσφατος αποφάσισε απροσδόκητα να φύγει μετά από μόλις οκτώ μήνες υπηρεσίας. Έτσι, δημοσιεύτηκε η αγγελία στο Διαδίκτυο.

Ζητήθηκε από τους αιτούντες να μην περιμένουν πλήρη απομόνωση, καθώς πολλοί επισκέπτες πηγαίνουν στο ερημητήριο για να απολαύσουν την θέα, να προσευχηθούν και να μιλήσουν με τον ερημίτη.

Ο Vanuytrecht είναι έτοιμος για όλα, καθώς έχει πάντα ένα ζεστό ρόφημα, με ένα κομμάτι κέικ για πεζοπόρους επισκέπτες και παιδιά.

Στην καλύβα του, πίσω από την μικρή κουζίνα, υπάρχει ένα μικρό παρεκκλήσι, στο οποίο μπορεί να εξομολογήσει όσους επιθυμούν.

Πηγή: Aol / Επιμέλεια Snoopit24

Advertisements

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.