ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ

Παιδικός σταθμός σαν μικρό χωριό!

Πρωτότυπη αρχιτεκτονική κατασκευή στη Γλυφάδα!

H εταιρεία KLAB Architecture δημιούργησε έναν παιδικό σταθμό, ο οποίος αποτελείται από κτίρια που καταλήγουν σε μια κεντρική αυλή, με σχεδιασμό που θυμίζει ένα μικρό χωριό, χτισμένο γύρω από την κεντρική πλατεία του.

Οι αρχιτέκτονες εκτιμούν ότι η μελέτη και υλοποίηση δημόσιων κτιρίων στην Ελλάδα είναι προβληματική. «Τόσο ο τρόπος ανάθεσης ενός έργου, αλλά και η ελλιπής ανάδειξη του αρχιτέκτονα ως του κεντρικού άξονα, οδήγησαν σε μια δημόσια αρχιτεκτονική χωρίς ταυτότητα», επισημαίνουν.

Ο στόχος τους ήταν να ξεπεράσουν αυτό το πρόβλημα με υπομονή και συζητήσεις πρώτα με τον δήμαρχο της πόλης και μετά με τον εργολάβο. Παράλληλα, πρόκληση ήταν η ανάδειξη ενός νέου τύπου προκατασκευής, που όπως λένε έχει πληγεί στη χώρα μας.

Σύμφωνα με όσα περιγράφουν στην ιστοσελίδα τους, η προκατασκευή ήταν αυτή που καθόρισε σημαντικά και τη μορφή του κτιρίου.

Ο παιδικός σταθμός σχεδιάστηκε με τη λογική όλες οι αίθουσες να έχουν τρεις ελεύθερες πλευρές και συνεπώς, η διάταξη να γίνεται γύρω από μία κεντρική αυλή, αλλά να διαμορφώνεται και με μικρότερα αίθρια.

Οι εξωτερικοί τοίχοι κατασκευάστηκαν με 10 εκατοστά πάχος έτσι ώστε να υπάρχει περισσότερος εσωτερικός χώρος για τα παιδιά, ενώ οι εξωτερικοί τοίχοι και οι στέγες έχουν επικαλυφθεί με μόνωση, «μία σχετικά τολμηρή ιδέα αφού δεν έχει ξαναγίνει στην Ελλάδα», τονίζουν.

«Με τον τρόπο αυτό, αλλά και με πέργκολες που κατασκευάστηκαν από κόντρα πλακέ θαλάσσης, και φυσικά με τη διάταξη των ανοιγμάτων, η κατασκευή είναι βιοκλιματική, δημιουργώντας συνθήκες άνεσης για τις δραστηριότητες των παιδιών», εξηγούν.

Πηγή: Arch Daily / Photo Credit Μαριάνα Μπίστη / Επιμέλεια Snoopit24

Advertisements

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.