ΝΕΑ

«Έσβησε» ξαφνικά ο ήλιος!

Έπεσε σκοτάδι για αρκετές ώρες στην αρκτική Σιβηρία!

Ένα ανεξήγητο φαινόμενο παρατηρήθηκε σε απομακρυσμένες κοινότητες στα βόρεια της Γιακούτια (Yakutia), όπου τα καλοκαίρια δεν νυχτώνει και έχουν φως 24 ώρες.

Οι ντόπιοι απο τις περιοχές Έβενο-Μπιταντάσκι (Eveno-Bytantaisky) και τη Ζιγκάνσκι (Zhigansky), που βυθίστηκαν στο σκοτάδι, στράφηκαν προς τα τοπικά ΜΜΕ για να μάθουν τι συνέβη.

«Ο ήλιος βγήκε γύρω στις 11 το πρωί και επέστρεψε μετά τις 2 το μεσημέρι. Δεν μπορούσαμε να δούμε χωρίς να ανάβουμε τα φώτα. Πήραμε φακούς για να περπατήσουμε έξω, αλλά κανείς δεν ήθελε να είναι στο δρόμο επειδή η ατμόσφαιρα ήταν βαριά σαν κάτι να υπήρχε στον αέρα πιέζοντας το στήθος», είπε ένας κάτοικος.

Μετά την επιστροφή του ήλιου, οι ντόπιοι διαπίστωσαν ότι ένα παχύ στρώμα σκόνης είχε καλύψει τα πάντα έξω. Μάλιστα, το νερό στις λίμνες είχε γίνει μαύρο από τη σκόνη.

Πολλοί αναρωτήθηκαν εάν επρόκειτο για έκλειψη ηλίου, αλλά δεν ήταν δυνατόν να συμβαίνει μόνο σε δύο περιοχές.Το μόνο που διαπίστωσαν οι κάτοικοι ήταν πως ο αέρας ήταν πιο δροσερός από το συνηθισμένο, με πτώση της θερμοκρασίας τρεις με τέσσερις βαθμούς.

«Αλλά η περιοχή μας είναι πάντα αρκετά κρύα, οπότε δεν δώσαμε ιδιαίτερη προσοχή», είπε μια κάτοικος από χωριό στην περιοχή Ζιγκάνσκι.

Η εκδοχή που εξετάζουν οι ειδικοί για αυτό το μυστηριώδες και αναπάντεχο γεγονός, είναι να προκλήθηκε από σκόνη ή στάχτη εξαιτίας των πυρκαγιών που μαστίζουν από τις αρχές Ιουλίου 2018 μια περιοχή 12.500 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Ωστόσο, ούτε η Eveno-Bytantaisky, ούτε η Zhigansky είναι κοντά στις περιοχές πυρκαγιάς, και δεν φυσούσε αέρας όταν «σβήστηκε» ο ήλιος ώστε να μεταφερθεί σκόνη ή σταχτη.

Πηγή: Siberian Times / Επιμέλεια Snoopit24

Κατηγορίες:ΝΕΑ

Tagged as: ,

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.