ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αστροναύτης είμαι και όχι φωτογράφος!

Εικόνες από τη Σελήνη, που δεν ήθελε η NASA να τις δει κανείς!

Φωτογραφίες θολές, χωρίς εστίαση, η σελινάκατος του «Απόλλωνα 11» ανάποδα, σκορπισμένα αντικείμενα, μια μπότα ενός αστροναύτη και πολλά ανάλογα θέματα, αποκαλύφθηκαν μετά από 49 χρόνια.

Οι φωτογραφίες προέρχονται από τη NASA, το αρχείο της οποίας σχετικά με την ιστορική αποστολή στο φεγγάρι, ανέβασε ο Κιπ Τιγκ (Kipp Teague), ο οποίος έχει μανία με το Διάστημα, στην σελίδα του Project Apollo Archive στο Flickr.

Στο αρχείο περιλλαμβάνονται στιγμές από την αποστολή που διήρκεσε οκτώ ημέρες και έγινε τον Ιούλιο του 1969 και φωτογραφηθηκε από τους τρεις αστρυναύτες Νιλ Άρμστρονγκ (Neil Armstrong), Μπαζ Όλντριν (Buzz Aldrin) και Μάκλ Κόλλινς (Michael Collins), ο οποίος δεν κατέβηκε στη σελήνη.

Ορισμένες έχουν τραβηχτεί από το εσωτερικό της σεληνακάτου και άλλες στην επιφάνεια του φεγγαριού. Εκτός από ελάχιστες που είναι καθαρές και έχουν σαφή στόχευση, οι άλλες είναι θολές, σκοτεινές και εκτός εστιασμού ή τυχαίες.

Από τις πολύ καλές είναι η πρώτη φωτογραφία της Γης από τη Σελήνη, ο Άρμστρονγκ μπροστά στην Αμερικανική σημαία, και η σεληνάκατος από το διαστημόπλοιο.

Γενικά, η προσπάθεια να καταγραφεί φωτογραφικά η ιστορική αποστολή είχε και τις άτυχες στιγμές της και δεν ήταν αντίστοιχες αυτού που είπε ο Άρμστρονγκ:«Αυτό είναι ένα μικρό βήμα για έναν άνθρωπο, ένα γιγάντιο άλμα για την ανθρωπότητα».

Ακόμα, σε αυτές τις εικόνες μόλις διακρίνεται η πλάκα που άφησαν οι αστροναύτες με τις δικές τους υπογραφές και του προέδρου Ρίτσαρντ Νίξον, η οποία έγραφε: «Εδώ οι άνδρες από τον πλανήτη Γη έβαλαν το πόδι τους πρώτοι στη Σελήνη, Ιούλιος 1969 μ.Χ. Ήρθαμε ειρηνικά για όλη την ανθρωπότητα».

Πηγή: Daily Mail / Επιμέλεια Snoopit24

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.