ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ

Φορτηγά πλοία μετατρέπονται σε σπίτια!

Καράβια βγήκαν στη στεριά, στην Ολλανδία!

Η μετατροπή και επαναχρησιμοποίηση παλιών υλικών για ένα νέο σκοπό, είναι πανταχού παρούσα τις μέρες μας και ιδιαίτερα στην κατασκευή εντυπωσιακών κτιρίων, από σταύλους, εργοστάσια, αποθήκες, ακόμα και ερείπια.

Αυτή τη φορά η έκπληξη έρχεται από το Studio Komma, που σε συνεργασία με μια ομάδα ολλανδικών εταιρειών αρχιτεκτονικής σχεδιάζει τη μετατροπή φορτηγών πλοίων σε άνετα σπίτια.

Στο έργο συμμετέχουν οι εταιρείες Studio Komma, Studio Kees Marcelis και ο αρχιτέκτονας τοπίου Buro Poelmans Reesink, με στόχο να μεταφέρουν μεταξύ έξι και δεκατεσσάρων παροπλισμένων πλοίων σε ένα δημόσιο πάρκο, το Marine-doc Estate, όπου θα μετατραπούν σε ευρύχωρα σπίτια.

Όπως και πολλά έργα προσαρμοστικής επαναχρησιμοποίησης, ο σχεδιασμός του Marine-doc Estates αντιπαραβάλλει ένα βιομηχανικό παρελθόν με ένα εκσυγχρονισμένο, πιο πολυτελές κατασκεύσμα.

Όπως περιγράφουν οι αρχιτέκτονες, «ο σχεδιασμός διατηρεί τα αρχικά χαρακτηριστικά του στυλ της πρύμνης, της τιμονιέρας και του μπροστινού ορόφου, τα οποία συνδυάζει με κομψά γεωμετρικά σχήματα για να προσφέρει αισθητικό αντίβαρο».

Αυτές οι «κομψές γεωμετρίες» περιλαμβάνουν ευρύχωρες αίθουσες που χαρακτηρίζονται από μεγάλα παράθυρα και μια τεράστια βεράντα στον τελευταίο όροφο.

Το έργο Marine-doc Estate προγραμματίζεται να ξεκινήσει μέσα στο 2018. Η περιοχή της δημιουργίας της γειτονιάς των πλοίων δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη, αλλά οι σχεδιαστές λένε ότι εργάζονται «τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο για να εξασφαλίσουν θέσεις γης» για παρόμοια έργα επαναχρησιμοποίησης.

Πηγή: Arch Daily / Επιμέλεια Snoopit24

Advertisements

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.