ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πισίνες από ψηλά!

Από απλά μέχρι ασυνήθιστα σχέδια.

Ο Γερμανός φωτογράφος Στέφαν Ζίρβες (Stephan Zirwes) χρησιμοποιεί drones, για να φωτογραφήσει δημόσιες πισίνες από ψηλά, σε μια προσπάθεια να κάνει τους ανθρώπους να εκτιμήσουν την αξία των εγκαταστάσεων ελεύθερης κολύμβησης.

Η φωτογραφική του σειρά, με τον τίτλο «Pools», παρουσιάζει μία ποικιλία σχημάτων. Ολες οι πισίνες έχουν φωτογραφηθεί από ψηλά. Οι εικόνες τους είναι τοποθετημένες σε ένα πλαίσιο, το οποίο έχει δημιουργηθεί από τα πλακάκια τους, τα οποία αντιγράφηκαν και διευρύνθηκαν για αυτό το μοτίβο.

Ο Ζίρβες θέλει μέσα από το έργο του να επισημάνει στους ανθρώπους πόσο σημαντικό είναι για τους δήμους να παρέχουν δημόσια πρόσβαση στο νερό. Αντιτίθεται στη χρήση πόσιμου νερού για ιδιωτικές πισίνες αλλά και στην καθιέρωση τελών για πισίνες που είχαν προηγουμένως ελεύθερη πρόσβαση.

Ξεκίνησε τη φωτογραφική του σειρά το 2000, χρησιμοποιώντας ελικόπτερο, προκειμένου να έχει τις αεροφωτογραφίες που ήθελε. Σήμερα, η τεχνολογία του drone, που είναι πιο φθηνή κι άμεσα διαθέσιμη, τον βοηθάει να παίρνει πιο ευέλικτα τα πλάνα του.

Οι τελευταίες του εικόνες παρουσιάζουν κυρίως πισίνες για μωρά, πισίνες καταδύσεων αλλά και εγκαταλελειμμένες πισίνες. Διερευνά τις τοποθεσίες εκ των προτέρων ηλεκτρονικά κι έπειτα έρχεται σε επαφή με τους φορείς εκμετάλλευσης, προκειμένου να πάρει την άδεια για τη φωτογράφηση.

Πηγή: De Zeen / Επιμέλεια Snoopit24

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.