ΤΟΠΟΙ

Περπατώντας κάτω από τον ωκεανό!

Σήραγγα πεζών ανάμεσα σε δύο νησιά στην Ιαπωνία!

Το ένα είναι το Κιούσου (Kyushu), το οποίο είναι γεμάτο με ενδιαφέροντα αξιοθέατα, από ιστορικά κάστρα μέχρι τα πανέμορφα ζεστές πηγές και πανέμορφα τοπία.

Απέναντι του είναι το ξεχωριστό και μεγαλύτερο νησί της χώρας, το Χονσού (Honshu), στο οποίο βρίσκονται μεγάλα αστικά κέντρα όπως το Τόκιο, η Οσάκα, το Κιότο και η Χιροσίμα.

Η επικοινωνία μεταξύ αυτών των δύο νησιών γίνεται με με κάποιο πλωτό μέσο και με την κρεμαστή γέφυρα, στο στενότερο σημείο του πορθμού Κάνμον (Kanmon), που έχει πλάτος μόλις 600 μέτρα.

Ωστόσο, υπάρχουν και υποβρύχια τούνελ, που κατασκευάστηκαν πριν από 60 χρόνια. Το ένα είναι για αυτοκίνητα και το άλλο για πεζούς και ποδηλάτες. Το συνολικό μήκος φτάνει τα 780 μέτρα και ενώνει τις πόλεις Σιμονονέσκι (Shimonoseki) στο Honshu και Μότζι Ουάρντ (Moji Ward) στο Kyushu.

Εκείνοι που θέλουν να πάρουν το ποδήλατο μαζί τους θα πρέπει επίσης να πληρώσουν 20 γιεν (0,18 δολάρια) για είσοδο, ενώ οι πεζοί μπορούν να περάσουν δωρεάν.

Περιγραφή για το υποβρύχιο τούνελ έδωσε ο συγγραφέας Μασανούκι Σουνακόμα (Masanuki Sunakoma), ο οποίος διέσχισε το τούνελ από την πλευρά του Kyushu.

Στην είσοδο υπάρχουν δύο ανελκυστήρες, που οδηγούν μόλις σε ένα λεπτό τους επιβάτες 60 μέτρα, ή περίπου 18 ορόφους, κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Οι τοίχοι και η οροφή της σήραγγας των πεζών είναι ζωγραφισμένοι με ζωντανές αποχρώσεις του μπλε και σχέδια ψαριών, ενώ το πλάτος της φτάνει τα τέσσερα μέτρα.

Το δάπεδο είναι επίσης ζωγραφισμένο, αλλά με διαγραμμίσεις που παραπέμπουν σε αυτοκινητοδρόμους.

Στο τέλος της διαδρομής, δίνεται στους διαβάτες ένας έγγραφο με γραμματόσημα, το οποίο θεωρείται πιστοποιητικό της διάβασης του τούνελ.

Πηγή: Sora News24 / Επιμέλεια Snoopit24

Κατηγορίες:ΤΟΠΟΙ

Tagged as: , , ,

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.