ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Δεν το πιστεύεις ότι αυτές είναι ολλανδικές ακτές!

Εικόνες ακραίας ξηρασίας που θυμίζουν έρημο!

Ο ταλαντούχος και βραβευμένος Ολλανδός φωτογράφος Άλμπερτ Ντρος (Albert Dros) με τις εικόνες από την πατρίδα του έχει αναδείξει με μοναδικό τρόπο τις ομορφιές της.

Αυτή τη φορά, όμως, απαθανάτισε κάτι που κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι συνέβη σε μια χώρα, η οποία βρίσκεται κάτω από το επίπεδο της θάλασσας και το μόνο που δεν της έλειπε, ήταν το νερό.

Όπως γράφει ο Dros, το 2018 ήταν ένα έτος ακραίων φαινομένων στις Κάτω Χώρες. Είχε εξαιρετικά κρύο χειμώνα, με όλη τη χώρα να είναι κατεψυγμένη, συμπεριλαμβανομένων των καναλιών του Άμστερνταμ. Κάτι που σχεδόν ποτέ δεν έχει συμβεί στο παρελθόν.

Και συνεχίζει, λέγοντας ότι ακολούθησε ασυνήθιστη ζεστή την άνοιξη, η οποία ξεπέρασε κάθε προηγούμενο το καλοκαίρι. Παράλληλα, η έλλειψη βροχής ήταν παρόμοια με αυτήν που είχε παρατηρηθεί πριν από 40 χρόνια, το 1976!

Η περιγραφή του Dros είναι συγκλονιστική, καθώς επισημαίνει ότι από την έλλειψη βροχής και την υψηλή θερμοκρασία το γρασίδι σε αρκετές περιοχές της χώρας έγινε κίτρινο.

Όπως λέει, αυτές τις 10 εικόνες τις τράβηξε στις ολλανδικές ακτές, προς τον βορρά της χώρας, δείχνοντας τις σχισμές στο έδαφος που προκλήθηκαν από την ξηρασία.

«Τα σχέδια λάσπης που σχηματίζονται στο ξηρό χώμα», αναφέρει, «είναι κάτι πραγματικά φωτογενές. Με την παλίρροια που πηγαίνει πάνω κάτω, μπορείτε να δείτε το νερό να βγαίνει από τις ρωγμές. Κάτι το οποίο δεν βλέπουμε συχνά και μου θύμισε τις ερήμους στις ΗΠΑ».

Πηγή: Peta Pixel / Επιμέλεια Snoopit24

Advertisements

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.