ΑΓΡΙΑ ΖΩΗ

Τα άλογα των θρύλων!

Είναι τα πιο διάσημα στην Ισλανδία και τα συνοδεύουν μυθικές ιστορίες!

Τα Σλέιπνιρ (Sleipnir), σύμφωνα με τη λαϊκή παράδοση της χώρας, θεωρούνταν τα άλογα του θεού Όντιν με ύψος πάνω από δύο μέτρα, τα οποία μόνο αυτός μπορούσε να ιππεύσει και τον συνόδευαν στον Κάτω Κόσμο. Και αυτό, γιατί οι θρύλοι λένε ότι είχαν θεϊκή καταγωγή.

Αυτά τα πανέμορφα ζώα εξακολουθούν να περιπλανιούνται στο μαγεμένο τοπίο της Ισλανδίας και απαθανάτισε μέσα στο φυσικό τους περιβάλλον ο φωτογράφος Ντριου Ντόγκετ (Drew Doggett).

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Ισλανδία, ο Doggett έζησε σε ένα αγρόκτημα με εκατοντάδες άλογα και όπως περιγράφει, «τις πρώτες πρωινές ώρες ή πριν ο ήλιος πέσει, περνούσα χρόνο μαζί τους, γνωρίζοντας τα ατομικά χαρακτηριστικά τους»..

Τα άλογα είχαν ονόματα, και παρόλο που υπήρχαν τόσα πολλά, οι ιδιοκτήτες του αγροκτήματος τα θυμούνταν όλα. Ο Doggett έχει φωτογραφίσει πολλούς πληθυσμούς αλόγων σε όλο τον κόσμο και συνήθως εργάζεται σε ασπρόμαυρη φωτογραφία.

Ωστόσο, στην περίπτωση αυτή δεν μπόρεσε να αντισταθεί στην προσθήκη χρώματος. Τα άλογα μέσα στο χιόνι, τα απαλά μπλε χρώματα του πάγου και μαύρο φόντο του τοπίου, άλλαξαν τα σχέδιά του από τη στιγμή που τα είδε.

«Αυτά δεν είναι εντελώς άγρια ​​άλογα», εξηγεί ο Doggett. «Αλλά η άγρια ​​φύση τους δεν θα τα αφήσει ποτέ». Ως επί το πλείστον, ζουν έξω κάτω από οποισδήποτε καιρικές συνθήκες.

Όπως υποδηλώνει η ιστορία των Sleipnir, αυτά τα ζώα έχουν αντέξει τα στοιχεία της φύσης επί αιώνες και έχουν γίνει ένα αναπόσπαστο κομμάτι της χώρας.

Αλλά παρά την ανελέητη φύση, αυτά τα άλογα είναι γνωστά για τον φιλήσυχο χαρακτήρα τους. «Οι καταρράκτες είναι απίστευτα δυνατοί και σχεδόν βίαια όμορφοι, όμως τα άλογα ήταν ήρεμα, και περπατούσαν μέσα στο νερό», συνεχίζει ο Doggett.

«Άλλες φορές», προσθέτει, «τα φωτογράφιζα μέσα σε χιονόπτωση, κατά τη διάρκεια ισχυρών ανέμων,  και  τα άλογα στέκονταν εντελώς ακίνητα, σαν να μην τα άγγιζε τίποτα».

Πηγή: Feature Shoot / Επιμέλεια Snoopit24

Κατηγορίες:ΑΓΡΙΑ ΖΩΗ, ΦΥΣΗ

Tagged as: , ,

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.