ΜΟΥΣΕΙΑ

Μουσείο για κοράλλια και υποβρύχια αγάλματα!

Έχει σχεδιαστεί έτσι για να εγκαθίστανται και ψάρια!

Το «Coralarium» είναι το πρώτο μουσείο υποβρύχιας τέχνης που δημιουργήθηκε στις Μαλδίβες από τον περιβαλλοντικό καλλιτέχνη Τζέισον ντεΚέρ Τέιλορ (Jason deCaires Taylor), ο οποίος έγινε παγκοσμίως γνωστός με το υποθαλάσσιο μουσείο αγαλμάτων στο νησί Λανθαρότε , στα Κανάρια Νησιά.

Το μουσείο, που έφτιαξε στον Ινδικό Ωκεανό, παρουσιάζει εκθέματα και γλυπτά σε διάφορα επίπεδα, από τον βυθό της θάλασσας μέχρι την επιφάνεια, σχεδιασμένα να εκτίθενται και να βυθίζονται σε διαφορετικούς βαθμούς.

Το έργο του Taylor στις Μαλδίβες δεν έχει σχεδιαστεί μόνο για αισθητικούς λόγους, αλλά κυρίως για να υποστηρίξει την αναγέννηση των απειλούμενων πληθυσμών κοραλλιών και άλλων τοπικών θαλάσσιων οργανισμών και ψαριών.

Το εξωτερικό κέλυφος του «Coralarium» είναι μια διαπερατή δομή από ανοξείδωτο χάλυβα, με μερικά γλυπτά πάνω από το νερό τοποθετημένα στην κορυφή, σαν ανθρώπους που απολαμβάνουν τη θέα.

Οι δύτες μπορούν να επισκεφθούν τσιμενένια έργα που έχουν τοποθετηθεί μέσα στη θάλασσα και με τις παλίρροιες, θα καλύπτονται από το νερό.

Το σκόπιμα πορώδες πλαίσιο του κτιρίου του μουσείου επιτρέπει στα κοράλλια, αλλά ακόμη και σε μεγάλα ψάρια, να εγκατασταθούν μέσα σε αυτό ή να βρουν προσωρινό καταφύγιο.

Πηγή: Web Urbanist / Επιμέλεια Snoopit24

1 reply »

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.