ΤΟΠΟΙ

Ένα εκατομμύριο δολάρια στους τοίχους παμπ!

Και δεν είναι ψεύτικα χαρτονομίσματα!

Η «McGuire’s Irish Pub» είναι το η πιο πλούσια μπυραρία στον κόσμο, με τα χαρτονομίσματα να αποτελούν το ντεκόρ της και να κρέμονται από το ταβάνι ή να είναι κολλημένα στους τοίχους.

Το κτίριο που στεγάζεται το δημοφιλές εστιατόριο και τοπικό ορόσημο στην Πενζάκολα της Φλόριντα, είχε μια μακροχρόνια εξέλιξη μέχρι να γίνει παμπ. Χτίστηκε το 1927 και ήταν αρχικά πυροσβεστικός σταθμός.

Αργότερα έγινε εστιατόριο με φαγητό σε αυτοκίνητα, ένα ειδος που άνθησε τις ΗΠΑ, στις δεκαετία του 1970. Όταν και αυτό έκλεισε, έγινε το 1982 η Iρλανδική παμπ του ΜακΓγκουάιρ.

Το κτίριο των 6.000 τετραγωνικών μέτρων διαθέτει 400 θέσεις σε διάφορα θεματικά δωμάτια και κάθε εκατοστό του είναι καλυμμένο με χαρτονομίσματα που έχουν την υπογραφή εκείνου που τα κόλλησε.

Το «έθιμο» αυτό ξεκίνησε όταν η παμπ έβγαλε κέρδος το πρώτο δολάριο, το οποίο κόλλησαν στον τοίχο πίσω από το μπαρ, για να φέρει γούρι.

Την επόμενη μέρα οι φίλοι της παμπ προσφέρθηκαν να προσθέσουν στη συλλογή το δικό τους δολάριο, και έτσι γεννήθηκε μια παράδοση.

Σήμερα υπάρχουν πάνω από ένα εκατομμύριο υπογεγραμμένα δολάρια που αποτελούν τη διακόσμηση του εστιατορίου.

Η παμπ αντιμετωπίζει τα δολάρια αυτά ως περιουσιακό της στοιχείο και μάλιστα καταβάλλει τους φόρους που αναλογούν για κάθε νέο δολάριο που προστίθεται στη συλλογή.

Ο πειρασμός τόσο πολλών χρημάτων με μια τόσο εύκολη πρόσβαση είναι πάρα πολύ μεγάλος για μερικούς ανθρώπους. Έχουν υπάρξει μερικές περιπτώσεις κλοπής, αλλά χάρη στις υπογραφές των δολαρίων, όσα χαρτονομίσματα είχαν κλαπεί, εντοπίζονταν εύκολα και επιστρέφονταν στην παμπ.

Πηγή: Amysing Planet / Επιμέλεια Snoopit24

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.