ΤΟΠΟΙ

Μια γέφυρα χωρίς ποτάμι!

Φτιάχτηκε πριν από αιώνες κάτω από άλλες συνθήκες.

Photo Credit Thorvaldsson

Αυτή η «τρισδιάστατη γέφυρα» βρίσκεται στην καρδιά της μικρής πόλης Κρόουλαντ (Crowland), στο Λινκολνσάιρ (Lincolnshire), στη Αγγλία.

Η πέτρινη γέφυρα, που οι ντόπιοι την λένε Τρίνιτι (Trinity Bridge), είναι ένα μοναδικό αξιοθέατο και κατασκευάστηκε τον 14ο αιώνα. Σήμερα στέκεται δίπλα σε μια οδική διασταύρωση, μακριά από οποιοδήποτε ποτάμι.

Photo Credit Thorvaldsson

Όμως, πριν μείνει μόνη και… ορφανή, ήταν ένα κεντρικό σημείο διέλευσης των κατοίκων της πόλης και της επαρχίας, καθώς κάτω από αυτήν περνούσε ο ποταμός Γέλαντ (Welland), ο οποίος διέσχιζε το Crowland, δημιουργώντας παράλληλα και μια διχάλα με τον παραπόταμο του.

Η γέφυρα Trinity έχει τρεις σκάλες που συγκλίνουν στην κορυφή και αυτός είναι ο λόγος που πήρε το όνομά «Τριάδα» ή «τρία σε ένα».

Photo Credit Thorvaldsson

Η τρισδιάστατη δομή επέτρεπε στους ανθρώπους να διασχίζουν τα δύο ρέμματα στη συμβολή τους, χωρίς να χρειάζονται δύο ή και τρεις ξεχωριστές γέφυρες.

Με τα χρόνια έγιναν διάφορα έργα, που άλλαξαν τη ροή του ποταμού, ο οποίος τελικά από τον 17ο αιώνα σκεπάστηκε και μετατράπηκε σε υπόνομο.

Photo Credit Thorvaldsson 

Η γέφυρα κάποτε είχε ένα μεγάλο σταυρό στην κορυφή της. Κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα, χρησιμοποιήθηκε ως «μπαλκόνι» για κηρύγματα μοναχών και ως κέντρο αφοσίωσης για τους προσκυνητές που προσέγγιζαν τη μονή, η οποία βρίσκεται κοντά.

Photo Credit Andy/Flickr

Η σημερινή γέφυρα, που χτίστηκε μεταξύ 1360 και 1390, είναι η δεύτερη γέφυρα που καλύπτει τη συμβολή των ρεμμάτων. Αντικατέστησε μια προηγούμενη ξύλινη γέφυρα που χρονολογείται τουλάχιστον έξι αιώνες πιο πίσω.

Πηγή: Amusing Planet / Επιμέλεια Snoopit24

Advertisements

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.