ΖΩΗ

Χιλιάδες αντικείμενα βρέθηκαν σε ποτάμι!

Από αρχαία μαχαίρια, μέχρι κινητά!

Μια απίστευτη συλλογή παλιών αντικειμένων βρέθηκε στον ποταμό Άμστελ, στο Άμστερνταμ, καθώς έγινε μια τεράστια ανασκαφή στις όχθες του για τη δημιουργία της νέας γραμμής του μετρό της πόλης.

Οι εργασίες ξεκίνησαν από το 2000 και διήρκεσαν εννέα χρόνια. Για να πραγματοποιηθεί το έργο έπρεπε να αποξηρανθεί πλήρως το τμήμα του ποταμού όπου θα δημιουργείτο το μετρό, φέρνοντας στην επιφάνεια αντικείμενα από τον 16 αιώνα, ίσως και νωρίτερα, μέχρι σήμερα.

Τα ευρήματα υπολογίζονται σε 700.000 και από αυτά τα 19.000 περιλαμβάνονται στην ιστοσελίδα Below the Surface, που δημιούργησαν οι Αρχές της πόλης σε συνεργασία με αρχαιολόγους και μουσεία.

Η ιστοσελίδα αυτή είναι διαδραστική και οι επισκέπτες μπορούν να εξερευνήσουν τα αντικείμενα με βάση την ημερομηνία που βρέθηκαν  και να διαβάσουν την ιστορία του καθενός.

Μεταξύ άλλων στην απίστευτη συλλογή υπάρχουν μαχαίρια, αγκίστρια, μπουκάλια, άγκυρες, καμάκια, τσιμπούκια, κουμπιά, νομίσματα, γραμματόσημα, κουτιά κάθε είδους, κεραμικά σπασμένα ή ολόκληρα, κλειδιά, γυαλιά μυωπίας και κινητά.

Ορισμένα από τα αντικείμενα αυτά εκτίθενται στον σταθμό Rokin του νέου μετρό και μπορούν να τα βλέπουν οι επιβάτες των τρένων.

Πηγή: Colossal / Επιμέλεια Snoopit24

Advertisements

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.