ΝΕΑ

Το μεγάλο «μποτιλιάρισμα» στον αέρα!

Ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο οι πτήσεις αεροσκαφών!

Η εικόνα και το βίντεο από το Flightradar24 δείχνουν κάτι μοναδικό από το 2006, την εποχή που άρχισε να δραστηριοποιείται αυτή η παγκόσμια υπηρεσία καταγραφής των πτήσεων.

Στις 30 Ιουνίου του 2018 μετρήθηκαν 202.157 αεροσκάφη να πετούν μέσα σε ένα 24ωρο, κάτι που θεωρήθηκε μοναδικό στα 12 χρόνια λειτουργίας του Flightradar24.

Τα αεροπλάνο που έχουν κίτρινο χρώμα κινούνται από κάθε πλευρά του πλανήτη και κάποια στιγμή η οθόνη κιτρινίζει από το «σμήνος» των αεροπλάνων που σκεπάζουν τον ουρανό.

Οι αρμόδιοι του Flightradar24, δήλωσαν ότι ήταν η 30η Ιουνίου η μέρα με τη μεγαλύτερη κίνηση, που έχουν καταγράψει ποτέ και μάλιστα, πως είναι η πρώτη φορά που διαπιστώθηκαν πάνω από 200.000 πτήσεις μέσα σε ένα 24ωρο.

Οπως ανέφεραν, «στην κορύφωση της κίνησης, πάνω από 19.000 πτήσεις ήταν στον αέρα ταυτόχρονα»!

Σύμφωνα με το Flightradar24, ο Αύγουστος είναι συνήθως ο μήνας με τη μεγαλύτερη κίνηση, ενώ οι ημέρες που οι πτήσεις πολλαπλασιάζονται είναι τα Σαββατοκύριακα. Αντίθετα η ημέρα με τη μικρότερη εναέρια κίνηση είναι τα Χριστούγεννα.

Το πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο του κόσμου είναι ο διεθνής αερολιμένας Hartsfield-Jackson Atlanta, σύμφωνα με τα στοιχεία του 2017 του Airports Council International, με 103.902.992 επιβάτες που διήλθαν από τα τερματικά του.

Το Flightradar24 ξεκίνησε σαν χόμπι το 2006, από δύο Σουηδούς που είχαν μανία με τις πτήσεις και δημιούργηαν ένα δίκτυο με δέκτες στη Βόρεια και Κεντρική Ευρώπη. Το 2009 το δίκτυο επεκτάθηκε επιτρέποντας σε οποιοδήποτε άλλον να φορτώνει δεδομένα.

Στόχος είναι να υπάρξει πλήρης παγκόσμια κάλυψη των πτήσεων σε πραγματικό χρόνο. Η υπηρεσία αυτή είναι επί του παρόντος διαθέσιμη στο Διαδίκτυο και για τα iOS (iPhone, iPad, iPod Touch) ή συσκευές Android.

Πηγή: The Sun / Επιμέλεια Snoopit24

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.