ΜΟΥΣΕΙΑ

Συλλογή πανέμορφων αντικειμένων διακόσμησης!

Διασώζονται κομμάτια 200 ετών!

Ένας μοναδικός χώρος στο Παρίσι συγκεντρώνει την ιστορία της διακόσμησης της αρχοντικών σπιτιών, όπου έζησαν διάσημα πρόσωπα της σύγχρονης εποχής, όπως η Κοκό Σανέλ, αλλά και ηγέτες, όπως ο Ναπολέων.

Σε αυτό το ιδιόρρυθμο μουσείο, που μπορεί να το επισκεφθεί κάποιος μόνο με ραντεβού, υπάρχουν τα κομμάτια ενός παζλ διακόσμησης από τον 17ο αιώνα, χωρισμένο σε δωμάτια με αντικείμενα ανάλογα με το ύφος και την εποχή τους.

Η Féau & Company είναι η εταιρεία 130 ετών, η οποία διαχειρίζεται αυτόν τον θησαυρό με κομμάτια που έχουν συγκεντρωθεί από το 1950, μέσα από σπίτια που εγκαταλείφθηκαν ή καταστράφηκαν από τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο ιδρυτής της εταιρείας, ο παππούς του σημερινού ιδιοκτήτη Γκιλιέλμ Φιού (Guillaume Féau), έψαχνε σε αυτούς τους χώρους για την εύρεση αρχιτεκτονικών σχεδίων και αντικειμένων.

Το ίδιο κάνει και ο εγγονός του που έχει μετατραπεί σε έναν εντυπωσιακό συλλέκτη. Στο κτίριο των 1.800 τετραγωνικών υπάρχουν τα πάντα γύρω από τη διακόσμηση αιώνων.

Για να αποφύγει ένα αβέβαιο μέλλον για την πολύτιμη συλλογή του, ο Guillaume εργάστηκε σκληρά για να εξασφαλίσει όλα τα περιουσιακά στοιχεία που ιστορικά ανήκαν στον αρχικό ιδρυτή, αγοράζοντας τα δικαιώματα.

Το πελατολόγιο της εταιρείας σήμερα περιλαμβάνει ανθρώπους της τέχνης, της μόδας και των επιχειρήσεων, με τους μισούς πελάτες να είναι Αμερικανοί και τους υπόλοιπους Ρώσους και Ασιάτες, οι οποίοι αναζητούν κομμάτια από τη συλλογή Féau.

Το σπάνιο αρχείο των ιστορικών δωματίων της εταιρείας επέτρεψε επίσης στον Féau να αναδημιουργήσει την πιο περιζήτητη διακόσμηση στον κόσμο, που κυμαίνεται από τον 17ο αιώνα μέχρι τη δεκαετία του 1940.

Αν δεν μπορεί ή δεν θέλει κάποιος να αγοράσει ολόκληρο ένα πρωτότυπο δωμάτιο όπως σχεδιάστηκε από τον Λεντού (Ledoux) -έναν από τους μεγαλύτερους αρχιτέκτονες της ιστορίας- η Féau & Cie έχει τα αρχικά σχέδια για να κάνει μια παραγγελία στα αντικείμενα που επιλέγει ο πελάτης.

Στις αποθήκες του μουσείου υπάρχουν τα αρχεία και εκατοντάδες αντικείμενα τα οποία μπορούν να προστεθούν στους χώρους που επιθυμεί ο πελάτης, ενώ μελλοντικά ίσως πάρουν τη θέση τους σε κάποιο από τα νέα δωμάτια του Féau.

Πηγή: Messy Nessy / Επιμέλεια Snoopit24

Advertisements

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.